INSPEKCIJA U HNS-u

Čelnici za postupak doznali iz medija

Srijeda, 20. prosinca 2017. 14:34 Napisao  I. V.

Postupak pokrenut uoči Izborne skupštine

Giovanni Infantino, predsjednik FIFA-e, Davor Šuker, predsjednik HNS-a, Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA-e
Giovanni Infantino, predsjednik FIFA-e, Davor Šuker, predsjednik HNS-a, Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA-e


Sportska inspekcija pokrenula je postupak prema HNS-u zbog toga što Poslovnik skupštine HNS-a navodno nije pravodobno usklađen s novim statutom, rok je istekao 25. studenog.

Središnji državni ured za šport pod vodstvom Janice Kostelić  postupak protiv HNS-a pokrenuo je neposredno prije održavanja Izborne skupštine HNS-a, koja je zakazana za 22. prosinca.

Medijske spekulacije da će skupštine biti odgođena zbog novog državnog udara na HNS nisu točne, to prije što čelnici HNS-a stalno ponavljaju da poštuju pozitivne zakone Republike Hrvatske.

A što radi Republika Hrvatska?  

Republika Hrvatska posredstvom Središnjeg državnog ureda za šport vrši stalni pritisak na HNS-a, koji je izdvojen na medijsku čistinu prema čudnim kriterijima iako u istoj državi radi i djeluje još 84 nacionalnih saveza koju su članovi Hrvatskog olimpijskog odbora.

Prva poruka koju šalje Središnji državni ured za šport je da samo HNS u Republici Hrvatskoj stalno krši zakone, a druga poruka je više nego indikativna.

Svaki put kada sportska inspekcija krene prema HNS-u ponavlja se ista matrica.

Vijest da je pokrenut postupak čelnici HNS-a u pravilu prije saznaju iz određenih medija nego iz Središnjeg državnog ureda za šport.

I na kraju najvažnije!

Janica Kostelić počela je igrati opasnu igru koju HNS vrlo lako može dignuti na višu razinu.

Ako se FIFA ili UEFA počnu baviti radom ovakve državne inspekcije u ovakvoj Republici Hrvatskoj, lako se može dogoditi da Italija ipak igra završnicu SP-a u Rusiji.

Utjecajni Talijani nedavno su se uzalud ponadali da će FIFA suspendirati Peru zbog toga što se peruanska vlada počela miješati u rad nacionalnog nogometnog saveza. Naravno da je peruanska vlada odmah podvila rep.

Talijani jedva čekaju ovako providne državne intervencije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.