Doris Košta podnosi kaznenu prijavu protiv odgovornih osoba Istre zbog sumnje u krivotvorenje dokumentacije

Utorak, 06. lipnja 2017. 09:16 Napisao/la  SC

Splitska odvjetnica zatražila da se Istri oduzme licenca zbog duga prema igraču Luki Franiću, tvrdi da je HNS morao znati za dug


Splitska odvjetnica Doris Košta skrenula je pažnju javnosti zahtjevom da HNS oduzme licencu NK-u Istra 1961. Poznato je da postupci ishodovanja licenci ponekad ovise o koječemu, najmanje od pravilnicima.   
 
 Košta je zatražila da se Istri oduzme licenca zbog duga prema igraču Luki Franiću, iznos duga od 19.600 kuna s kamatama nije toliko bitan:
 
- Temeljem dokumentacije iz koje je jasno vidljivo da dug postoji, a nema nikakvog sporazuma o prolongiranju, Istra nije smjela dobiti licencu. HNS je mogao imati uvid u postojanje duga jer je Disciplinska komisija već ranije bila izdala mjeru upozorenja Istri. Nije ovdje ključno pitanje veličine iznosa, nego principa. Klub koji je dužan igračima ne smije dobiti licencu, koliki god dug bio. Mi smo paralelno podnijeli i tužbu za nadoknadu štete, s obzirom da se igrač koji nije na vrijeme dobijao plaće igrajući za taj klub i ozlijedio, a nije mu uplaćivano nikakvo osiguranje. S obzirom da UEFA inzistira na ispravnom financijskom poslovanju, kao temelju za izdavanje licence, upitno je i na koji način Komisija za licenciranje HNS-a ima uvid u djelovanje klubova po tom pitanju. Radi se o pravnoj sigurnosti, ovdje postoji evidentan dug za koji su u HNS-u morali znati, kaže Košta.

Doris Košta nekada je radila u Hajduku i dobro poznaje ustroj HNS-a. Najavila je da će zatražiti nadzor UEFA-e nad radom Komisije za licenciranje HNS-a i podnijeti kaznenu prijavu protiv odgovornih osoba Istre zbog sumnje u krivotvorenje dokumentacije kojom su ishodili licencu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.