Dok HNS gradi kamp umaški nogometni kompleks Stella Maris već ima potrebna igrališta i tradiciju

Četvrtak, 10. siječnja 2013. 19:36 Napisao/la  SC

I ovom prilikom ističemo izvrsnu suradnju s ovdašnjim strukturama, gradskim, nogometnim i turističkim. Tu uistinu imamo sve što nam je potrebno, što je razlog da se uvijek vraćamo, kaže Zorislav Srebrić

Svoju poziciju grada sporta Umag je potvrdio zanimljivim događanjima koja su obilježila početak Nove godine. Pripreme hrvatske muške rukometne reprezentacije i održavanje zimskog kampa Hrvatskog nogometnog saveza bile su prigode za susret vodećih ljudi Grada i Istraturista s čelnicima tih saveza kojima su predstavljena ulaganja i planovi na području razvoja sportske infrastrukture potrebne za razvoj pred i post sezone u Umagu i okolici.

Tako su gradonačelnik Grada Umaga Vili Basanesse i predsjednik Uprave Istraturista Željko Kukurin u prigodnom razgovoru informirali predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera o novim investicijama u nogometnu infrastrukturu. Trenutačno se u Umagu uređuje novo nogometno igralište u koje će Istraturist uložiti više od 3 milijuna kuna. Novo nogometno igralište bit će dio budućeg nogometnog kampusa Stella Maris koje će u konačnici imati 5 nogometnih terena, od kojih dva s umjetnom travom te će time Umag postati idealan centar za nogometne pripreme. Drugim riječima, dok čelnici HNS-a razmišljaju gdje će izgraditi novi kamp, Umag već ima uvjete i tradiciju.

Pohvale su došle i od Zorislava Srebrića, direktor svih selekcija HNS-a koji je na druženju s okupljenim medijima istaknuo:

- Nije slučajno Umag naša tradicionalna baza, i ovom prilikom ističemo izvrsnu suradnju s ovdašnjim strukturama, gradskim, nogometnim i turističkim. Tu uistinu imamo sve što nam je potrebno, što je razlog da se uvijek vraćamo, kaže Srebrić.

Hrvatski nogometni savez 23. godinu zaredom organizira zimski trening kamp, posljednjih nekoliko godina redovito u Umagu. Osim četiri izabrane vrste - U-15, U-16, U-17 i U-18, zimski kamp ugošćuje i polaznike nogometne akademije HNS-a.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.