DOBRODOŠAO U HNS

Šimić prihvatio ulogu običnog aparatčika

Utorak, 01. siječnja 2019. 10:06 Napisao  I. V.

Šimić brzo promijenio mišljenje o HNS-u

Dario Šimić
Dario Šimić

Dario Šimić postao je aktivni član HNS-a!

Šimićevim riječima, predsjednik Hrvatske udruge Nogometni sindikat i samozvani protukandidat predsjedniku HNS-a Davoru Šukeru, postao je aktivni član ovakve organizacije:

- Naš nogomet je pun negativnosti. Ostao je tijekom godina izgubljen između optužnica za ozbiljan kriminal, praznih tribina i negativne atmosfere koja ga okružuje. Postali smo taoci nekolicine i njihovih parcijalnih interesa. Danas je nogomet izvor društvenih podjela, a zapravo je riječ o sportu koji nas je nekad razveseljavao. Sjećam se tih vremena, i želim ih vratiti, govorio je između ostalog Šimić tijekom neuspjele kandidature za predsjednika HNS-a.

Godinu dana nakon Izborne skupštine HNS-a na kojoj je Šuker dobio drugi mandat kao jedini kandidat, Šimić ovako opravdava svoju aktivnu ulogu u HNS-u koji je "izgubljen između optužnica za ozbiljan kriminal, praznih tribina i negativne atmosfere".

Evo priopćenja:

Dana 20. prosinca Dario Šimić, predsjednik Hrvatske udruge „Nogometni sindikat“ imenovan je za člana Komisije za profesionalni nogomet odlukom Izvršnog odbora HNS-a na njegovoj redovnoj sjednici.

Podsjetimo, predsjednik Šimić je već otprije član Skupštine HNS-a u ulozi predstavnika svih igrača, stoga ovaj korak smatramo logičnim slijedom u daljnjoj suradnji između krovne nogometne organizacije i Nogometnog sindikata u Hrvatskoj.

Također, kako bismo bili produktivniji u realizaciji ciljeva za koje Nogometni sindikat smatra da moraju biti ostvareni u što skorije vrijeme, držimo da će ovaj korak doprinijeti svojevrsnoj i bitnoj heterogenosti, kako u predlaganju, tako i u donošenju odluka o važnim i nužnim promjenama u korist svakog hrvatskog igrača.

- U svojim ranijim istupima isticali smo kako će Nogometni sindikat uvijek biti za stolom, predlagati i nuditi rješenja. Stoga od komisije, čiji sam član, očekujem rješenja i zaključke koji će donijeti boljitak hrvatskom nogometu. Moram istaknuti da mi je još jednom ukazana čast da služim hrvatskom nogometu, a to ne mogu odbiti, izjavio je Dario.

I naposljetku, predsjednik Šimić će članstvo u Komisiji obnašati volonterski, a sve u svrhu ostvarenja dijaloga, gledajući prije svega i iznad svega u budućnost hrvatskog nogometa, koji već duže vremena proživljava egzistencijalističke probleme različite prirode.

Vjerujemo da će se konačno dogoditi potrebne korijenite promjene u pojedinim nogometnim segmentima, stoji u priopćenju Hrvatska udruge Nogometni sindikat kojim Šimiće pere nečistu savjest.

Ako je Hrvatskoj udruzi Nogometni sindikat toliko stalo da ima člana Komisije za profesionalni nogomet, mogla je delegirati nekog drugoga umjesto dosljednoga Šimića.

Slično kao svojedobno Igor Štimac, Dario Šimić relativno brzo promijenio je mišljenje o ljudima koji vode HNS.

Točnije, promijenio je mišljenje čim su mu nešto iz HNS-a ponudili.

Štimac je barem postao izbornik, a Šimić je prihvatio časnu ulogu običnog aparatčika organizacije koja je postala "taoc nekolicine ljudi i njihovih parcijalnih interesa", kao što je nedavno govorio.

Dobrodošao!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.