DAVOR ŠUKER PORUČIO

Vlada ne stoji iza kandidature za EP 2020.

Četvrtak, 20. ožujka 2014. 14:09 Napisao/la  SC

Zašto nam na utakmice ne dolazi predsjednik republike, zašto nam ne dolazi premijer? pita Šuker

 

 

 

Predsjednik HNA-a Davor Šuker primio je u četvrtak splitske novinare, sastanak je zakazan tijekom zadnje Šukerove posjete NS-u Splitsko-dalmatinske županije. Zbog toga su novinare predvodili predsjednik županiskog saveza Alojzije Šupraha i glasnogovornik Davor Pavić. Glavna tema razgovora bila je splitska kandidatura za domaćinstvo EP-a 2020. godine, Šuker je bio vrlo jasan. Od kandidature Zagreba ili Splita neće biti ništa, jer Vlada Republike Hrvatske neće dati nužna jamstva. Doduše, ministar Željko Jovanović tvrdi da će Vlada dati jamstva za renoviranje splitskog stadiona, ali je riječ od nedostatnim sredstvima.

Inače, Šuker je u razgovoru za RTL neobično oštro kritizirao ministra Jovanovića, ćak je najavio tužbe prema matičnom ministarstvu zbog uplitanja u rad HNS-a:

- Ministar je birokrat koji mora raditi za dobrobit hrvatskog naroda, a ne da dijeli packe. Njegov je posao da pomaže narodu. Zašto nam na utakmice ne dolazi predsjednik republike, zašto nam ne dolazi premijer? Zašto ministar sporta proziva samo nogomet?, kaže Šuker, koji je potvrdio ukidanje Udruge prvoligaša.

Što se tiče Zdravka Mamića, predsjednik HNS-a ima jasan stav od prvog dana mandata:

- Daj Bože da ima više Mamića u hrvatskom nogometu, kaže Šuker.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.