DAVOR ŠUKER Predsjednički mandat odradit ću do kraja!

Utorak, 31. prosinca 2019. 12:14 Napisao/la  SC

Plasmanom na Europsko prvenstvo ostvarili smo dvostruko veći budžet otkad Savez posluje, 58 milijuna eura, kaže predsjednik HNS-a

Davor Šuker
Davor Šuker

Predsjednik HNS-a Davor Šuker nije izgubio ovlasti koliko je izgubio utjecaj u savezu.

Najbolji primjer je neuspio Šukerov pokušaj smjene bivšega U-21 izbornika Nenada Gračan. Izvršni odbor prvo je osujetio njegov pokušaj, a onda smijenio Gračana nakon prvoga negativnog rezultata.

Medijske spekulacije da Šuker neće dočekati kraj mandata za sada ostaju samo spekulacije:

– Odradit ću mandat do kraja. Iza mene su činjenice: treći na svijetu kao igrač, drugi na svijetu kao predsjednik. Gdje god se pojavim, u bilo kojem dijelu svijeta, ljudi me pitaju: “Kako vi to u hrvatskom nogometu uspijevate?” Mi smo svjetski unikat. S najmanje novca napravimo najviše. To je čudo. Znate da samo deset utakmica reprezentacije godišnje donosi novac, a sve ostalo je trošak, kzao je Šuker za Večernji list.

Štoviše, Šuker tvrdi da mu izvršni direktor Marijan Kustić nije prijetnja kao što se kuloarski nagađa:

- Naš odnos je odličan, tvrdi Šuker.

Reprezentacija se ponovo plasirala u završnicu jednog velikog natjecanja što je presudno za budžet jedinog hrvatskog saveza koji je potpuno financijski neovisan.

- Plasmanom na Europsko prvenstvo ostvarili smo dvostruko veći budžet otkad Savez posluje, 58 milijuna eura. Županijskim savezima svake godine dajemo znatnu financijsku pomoć, pomažemo im u opremi i obnovi infrastrukture. Ove godine smo izdvojili 18 milijuna, a za iduću planiramo četiri milijuna kuna, redovno pomažemo ženskim i malonogometnim klubovima, uskoro kreće projekt gradnje 105 igrališta s umjetnom travom, po pet u svakoj županiji, prvo će biti u Varaždinu, naglšava Šuker.

Gradnja nacionalnog stadiona nije ingerencija HNS-a nego države, ali:

- Mi kao Savez možemo povući dosta novca iz Uefe i Fife, ali potrošimo ga na sve druge projekte i, ali da, treba nam stadion kapaciteta 22-23 tisuće ljudi, ništa više. A gdje će on biti, čije će ime nositi, ne zanima me. Zamislite kako je našim igračima koji u Europi igraju na najvećim stadionima kada dođu ovamo igrati, naglašava Šuker.