Davor Šuker: Orban gradi stadion u Mađarskoj, a mi se pitamo tko treba izgraditi infrastrukturu

Nedjelja, 13. studenog 2016. 10:07 Napisao/la  SC

Nije dobro za nogomet kad se zatvaraju tribine, mi u Uefi i Fifi koji moramo razmišljati o nekim drugim načinima kažnjavanja, kaže predsjednik HNS-a


Nakon pobjede protiv Islanda, hrvatska reprezentacija u utorak (19.45) igra prijateljska utakmica protiv Sjeverne Irske u Belfastu, a HNS karte neće prodavati hrvatskim navijačima:

- Morate shvatiti da smo zatvorili tribinu protiv Sjeverne Irske da nam se ne dogodi da napokon ne dočekamo pun stadion protiv Ukrajine, nego da igramo jednu lijepu, prekrasnu utakmicu s navijačima. Baš sam razgovarao s islandskim predsjednikom, ovo nije dobro za nogomet kad se zatvaraju tribine jer pate svi, prije svega igrači koji su naučili na navijače, ali i mi u Uefi i Fifi koji moramo razmišljati o nekim drugim načinima kažnjavanja, smatra predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Osim što su bile prazne, maksimirske tribine posale su građevinsko ruglo. Hrvatska je na dnu europske ljestvice prema kvaliteti nogometne infrastrukture:

- Da sad pitate tisuću nogometnih ljudi pomaže li hrvatska država sport, svi bi rekli 'da'. Ali koliko? Nama će se dogoditi da će gospodin Orban napraviti stadion u Mađarskoj, da će pomoći sa svojim tvrtkama i kapitalom, a mi ćemo se zapitati tko treba napraviti tu infrastrukturu, zaključuje Šuker.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.