Davor Šuker nije izgubio povjerenje Izvršnog odbora HNS-a nego središnjice HDZ-a

Srijeda, 21. kolovoza 2019. 00:02 Napisao/la  Igor Vranić

Šuker je drugi put izabran kao kompromisno rješenje HNS-a i HDZ-a, ovlasti su mu ograničene, vođenje HNS-a preuzeo je politički komesar HDZ-a Marijan Kustić kojega je u Izvršni odbor postavio Mamić

Davor Šuker nije  izgubio povjerenje Izvršnog odbora HNS-a nego središnjice HDZ-a

 

Zanimljive se reakcije javnosti nakon što Davor Šuker nije uspio smijeniti Nenada Gračana!

U djelatnom smislu, ništa se posebno nije dogodilo.

Davor Šuker jednostavno je bio nezadovoljan rezultatima i igrom U-21 reprezentacija u završnici Europskog prvenstva.

Predsjednik HNS-a htio je smijeniti izbornika Nenada Gračana isto kao što u travnju ove godine smijenio dvije hrvatske nogometne veličine, izbornike Ivana Gudelja i Roberta Jarnija.

Članovi Izvršnog odbora HNS-a tada su podržali odluku predsjednika HNS-a.

Nakon što su članovi Izvršnog odbora odbili podržati Šukerovu odluku o Gračanovoj smjeni, predsjednik HNS-a opet se našao na medijskoj vjetrometini.

Šuker je postao omiljena medijska meta nakon što je postao bivši predsjednik HNS-a prije nego što je drugi put izabran za predsjednika HNS-a!

Takva su proturječja jedino moguća u politici, koja je Šukera izabrala za predsjednika HNS-a.

Zdravko Mamić odlučio je da će Šuker postati predsjednik HNS-a davno prije nego što je pokojni predsjednik Vlatko Marković prisilno otišao.

Na pitanje je li dobro izabrao, Mamić je tada odgovorio protupitanjem:

- Imaš li boljeg?

Objektivno, HDZ nije imao boljega kandidata za predsjednika HNS-a dok je državom vladao politički nezainteresirani SDP!

Šuker je suvereno vladao HNS-om sve dok nepravomoćno osuđeni Mamić nije postao politički teret HDZ-u, koji ga je godinama prešutno podržavao.

Mamić više nije smio javno voditi HNS, Šuker je izgubio poziciju suverena iako okosnicu Izvršnog odbora i dalje čine ljudi koje je izabrao Mamić.

Da je središnjica HDZ-a u prosincu 2017. godine na Izbornoj skupštini HNS-a imala profiliranog kandidata za predsjednika, Šuker ne bi dobio drugi mandat.

Šuker je drugi put izabran kao kompromisno rješenje HNS-a i HDZ-a, ovlasti su mu ograničene, vođenje HNS-a preuzeo je politički komesar HDZ-a Marijan Kustić kojega je u Izvršni odbor postavio Mamić.

Mamić se lakše odrekao Šukera nego utjecaja u HNS-u, ni središnjica HDZ-a nije sigurna kako bi reagirali svi članovi  Izvršnog odbora HNS-a  da je Gračana htio smijeniti Mamić.

Izvršni odbor uvijek je bio reaktivni kemijski spoj HDZ-a i HNS-a, koji povremeno oslobađa toliku sinergiju da je krajnje licemjerno baviti se bilo kojim predsjednikom HNS-a kojega više ne podržava HDZ.

Isto kao svih sedam njegovih prethodnika, Šuker nije postao bivši predsjednik zato što je izgubio povjerenje Izvršnog odbora HNS-a nego središnjice HDZ-a.

Černobilski spoj HDZ-a i HNS-a javni prostor povremeno zagađuje incidentima dok traje zbrinjavanje otpada.

Ako bude poštivao protokol zbrinjavanja, Šuker će drugi mandat odraditi do kraja.

U protivnom će morati otići kao Marković koji je povjerenje Izvršnog odbora izgubio isto kao Šuker.

Tek kada su svi članovi Izvršnog odbora postali sigurni da je postao bivši!

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT