DAVOR ŠUKER Nema razloga da proširujemo ligu, Liga 10 pokazala se kao pun pogodak

Ponedjeljak, 04. svibnja 2020. 17:57 Napisao/la  SC

Protočnost između liga sastavni je dio europskog modela sporta i to moramo čuvati, kaže predsjednik HNS-a u najavi sastanka Izvršnog odbora HNS-a u utorak

Davor Šuker
Davor Šuker

Uoči sjednice Izvršnog odbora HNS-a u utorak oglasio se HNS.

Točnije, na službenoj stranici HNS-a objavljena je sljedeća izjava predsjednika Davora Šukera:

- Liga 10 se pokazala kao pun pogodak i ostat ćemo vjerni tom formatu u budućnosti. Hrvatska je svjetski doprvak, imamo dva predstavnika u Ligi prvaka, mladi igrači se dobro razvijaju, praktički u svakom kolu imamo barem jedan derbi i nema razloga da proširujemo ligu i razvodnjavamo kvalitetu. Moramo razmišljati o budućnosti našeg nogometa, o EP-u 2024., o SP-u 2026., a Liga 10 je najbolji put. Uostalom, proširivanje lige nije opcija ni u drugim zemljama. Protočnost između liga sastavni je dio europskog modela sporta i to moramo čuvati. Naš je trenutni cilj učiniti sve što možemo da uspješno završimo HT Prvu ligu. Želimo to iz sportskih razloga, ali i zato što želimo poslati poruku ohrabrenja hrvatskoj javnosti - povratak nogometa sigurno bi bio sjajan znak da smo se vratili 'normalnom' životu. Zdravlje svih aktera nam je na prvom mjestu i stoga blisko surađujemo sa Stožerom civilne zaštite RH te svaki korak povratka nogometu pažljivo planiramo upravo sukladno preporukama Stožera i Vlade RH. Povratak treninzima je bio važan prvi korak, a sada pažljivo idemo dalje, poštujući sve smjernice struke kojoj zahvaljujem na velikom doprinosu u uspješnoj hrvatskoj borbi s koronavirusom do sada, poručuje Šuker.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.