ZAŠTO NIJE PREKINUO HNL?

Igrači bi radili kao sezonci na Jadranu

Subota, 30. svibnja 2020. 19:27 Napisao/la  SC

Davor Šuker obrazložio odluke saveza

Davor Šuker
Davor Šuker

Davor Šuker održao je konferenciju za novinare koja trebala promovirati jedinstveni sustav zaštite od koronavirusa.

Između ostalog predsjednik HNS-a objasnio je zašto HNS nije prekinuo sezonu:

- Nismo željeli prekinuti prvenstvo, jer što da rade nogometaši? Da budu sezonci na Jadranu ako bude šest mjeseci pauze? Oni ne mogu ništa drugo raditi. Nismo to željeli napraviti. Bit će dana kad ovo prođe i kad će se svi vratiti na stadione, kazao je Šuker.

Na pitanje koliko je koji klub dobio novčane pomoći, predsjednik je ovako odgovorio:

- Hvala vam lijepo na prekrasnom pitanju. HNS je ispunio prioritet, a to je odlazak na velika natjecanja. Plasirali smo se na Euro koji će se igrati sljedeće godine i što se tiče novca i sredstava pratili smo situaciju u klubovima i vidjeli smo da je HNS odgovoran i da nema pomoći države osim HOO-a, od kojeg dobijemo milijun ili dva kuna. Ono što nam fali da dođemo na stepenicu više je infrastruktura. Možete pitati zaposlenike saveza, HNS nije smanjivao plaće i odgovorno se ponašao. I ja sam se odgovorno ponašao i u onom prvom tjednu kad sam bio u Amsterdamu, odmah sam otišao u samoizolaciju i pokazao na taj način da se savez odgovorno ponaša. Mi odgovorno trošimo novac iz fondova "Hat-trick" i "Forward program". To su namjenski novci i na to smo ponosni. Ako mogu postaviti protupitanje. Sjetite se kad smo potrošili pet ili šest milijuna eura na travnjake. Onda nitko nije pitao gdje? Da sad dođe HNS i da klubovima nekoliko milijuna bi li njima to bilo dovoljno?, rekao je Šuker.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.