DAMIR VRBANOVIĆ TVRDI

Nismo fantomska organizacija sa Sicilije

Petak, 05. prosinca 2014. 13:28 Napisao/la  SC

Nije slučajno da su se svi županijski savezi oglasili o situaciji u nogometu

Damir Vrbanović pojavio se pred novinarima zajedno s predsjednicima i tajnici županijskih saveza. Izvršni predsjednik HNS-a istaknuo je jedinstvenu stav nogometne organizacije:

– Nogometna organizacija nije mirno pratila ovu hajku nakon posljednjih događaja. Također, nije slučajno da su se svi županijski savezi oglasili o situaciji u nogometu. Od njih sam dobio čitav niz prijedloga da se i HNS oglasi. Oni su nogometna vlada, oni vode brigu o 1608 klubova. Mi nismo fantomska organizacija nastala na Siciliji kako nas često etiketiraju. To je odvratna objeda s kojom se nitko iz HNS-a ne slaže. Ovo su ljudi koji su volonteri u županijskim savezima i svojom pojavom ovdje žele poručiti da su uz HNS i da pružaju potporu vodstvu saveza. Svih njih 21, rekao je Vrbanović.

Predsjednim Davor Šuker u Hrvatsku se vraća u subotu, što ne znači da je HNS obezglavljen:

– Svi su svjesni problema u hrvatskom nogometu i svi se danonoćno borimo s njima, kazao je Vrbanović i najavio sastanak čelnika HNS-a i Hajduka.

Bilo je riječi i o Udruzi prvoligaša za koju Vrbanović tvrdi da nije ugašena, a da pola klubova ne želi sudjelovati u njenom radu. NS Splitsko-dalmatinske županije zatražio je da se po hitnoj proceduri pristupi donošenju propisa da se Udruga izdvoji iz okvira saveza te da preuzme sva prava i obveze vezane za natjecanje u Prvoj HNL. Splićani dakle traže povratak "ugašene" udruge.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.