Cvrk naredio Bebeku da prekine utakmicu u slučaju bakljade ili rasističkog vrijeđanja

Ponedjeljak, 19. ožujka 2012. 16:25 Napisao  I. V.

Bebekov problem je što ni novinari, ni sportska javnost nisu znali kakve je naputke prije utakmce dobio glavni sudac derbija

Ivan Bebek gledao je utakmicu između Rijeke i Zadra. Budući da su utakmicu gledali Krasimir Balakov i stručni stožer splitskog Hajduka, Bebek je u širokom luku zaobilazio temu o kaznenom udarcu koji je odlučio derbi između Dinama i Hajduka. Nakon utakmice Bebek se kratko zadržao na piću s Vladom Svilokosom, sucem riječke utakmice, i otišao privatnim poslom. Nije otišao na večeru sa Svilokosom i njegovim pomoćnicima, nogometnih tema bilo mu je preko glave.

Jedna je posebno zanimljiva budući da oslikava stanje u nogometu. Bebek je dvaput prekidao derbi zbog bakljade, drugi put je momčadi odveo pet minuta u svlačionice.  Da se bakljada dogodila još jednom Bebek bi prekinuo utakmicu i doživio medijski linč. 

Počev od utakmice Dinama i Hajduka HNS je počeo primijenjivati stroge sankcije prema nedoličnom ponašanju na tribinama. Zoran Cvrk, čovjek zadužen za sigurnosna pitanja u HNS-u, izrijekom je prije utakmice od Bebeka zatražio da utakmicu prekine u slučaju bakljade ili rasističkog vrijeđanja. Kod drugog prekida Bebek je morao igrače proštetati do svlačionice, a kod trećeg prekida glavni sudac derbija morao bi prekinuti utakmicu!

Bebekov problem je što ni novinari, ni sportska javnost nisu znali kakve je naputke prije utakmce dobio glavni sudac derbija. A zašto je HNS prvi put počeo primjenjivati stoge sankcije baš u derbiju, ne zna ni Bebek.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.