RAZLOZI OSTAVKE

Marić prepoznao da je smetnja

Petak, 17. svibnja 2019. 11:15 Napisao/la  SC

Otišao zbog pritisaka iz Splita

Bruno Marić
Bruno Marić Foto: Lario Tus

 

Bruno Marić objavio je pismo u kojemu objašnjava razloge zbog kojih je podnio ostavku na mjesto instruktora VAR-a u HNS-u:

Evo pisma:

Iza nas je vrlo uspješnih osam mjeseci rada na projektu VAR Hrvatska.

Iza nas je zagrebački posjet Davida Elereya najvećeg autoriteta na svijetu kada je VAR tehnologija u pitanju.

Iza nas je vrlo važna medijska prezentacija VAR tehnologije, koja će hrvatskom nogometu donijeti podršku, mir, povjerenje, ali rekao bih i pomirenje!

Ispred nas je još mukotrpnog rada na pripremi uvođenja VAR tehnologije koju očekujemo u veljači 2020. godine na svim utakmicama HNL-a.

Ali svim srcem se nadam, da je ispred nas i utakmica hrvatske reprezentacije u Splitu koji žudi za reprezentativnim nogometom, ali i cijela Hrvatska želi da reprezentacija igra u Splitu.

Divna publika u svim gradovima gdje je igrala naša reprezentacija, sigurno želi da Split svojom prepoznatljivom mediteranskom emocijom opjeva barem jednu kvalifikacijsku pobjedu naših srebrnjaka.

Obzirom da sam u medijskim napisima mogao prepoznati natruhe smetnje odigravanju utakmice u Splitu, zbog moje funkcije u VAR instruktora podnosim ostavku na to mjesto.

Podnosim ostavku ponosan na svoj rad VAR Instruktora, ali i na ono što ostavljam onome tko će me naslijediti.

Posebno napominjem kako podnosim ostavku isključivo zbog Hrvatske i hrvatskog nogometa.

Ne, ne odlazim zbog pritiska, ne odlazim zbog hejtera, ne odlazim jer sam umoran.

Odlazim jer sam najnagrađivaniji sudac u Hrvatskoj i imam odgovornost prema nogometu.

Moju ostavku nije tražio niti Savez, niti HNK Hajduk, ali u medijskom prostoru u ovom trenutku ne smije postojati niti zrnce negative kada je nogomet i reprezentacija u pitanju.

Koristim priliku da se zahvalim Izvršnom odboru HNS-a, Izvršnom direktoru Marijanu Kustiću, Predsjedniku KNS HNS Anti Kulušiću, mojim nogometnim sucima i svima koji su me podržavali!

Naravno, ostajem na raspolaganju ako me hrvatski nogomet treba i vidimo se u Splitu na utakmici Hrvatska - Mađarska!'

Najbolji hrvatski nogometni sudac Bruno Marić iz Daruvara

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.