PLJUSKA HNS-u

Michel Platini: Vi ste i dalje loš učenik!

Utorak, 04. prosinca 2012. 20:06 Napisao/la  SC

Loš primjer je i vaše prvenstvo s nizom kriminalnih radnji, rekao je Platini tijekom zdravice koja je mnogima prisjela

Prvi čovjek europskog nogometa Michel Platini  okupljenima se obratio riječima koje baš i nisu prigodničarske, ali takav je njegov stav prema zbivanjima u hrvatskom nogometu već duže vremena:

- Bio sam impresioniran pričom koju sam čuo o vašem savezu, koji je prilično dinamičan i živahan stogodišnjak. Izvanredan je uspjeh mladog hrvatskog saveza, kada je 1998. osvojeno treće mjesto na svijetu. Puno je hrvatskih nogometaša koji su usrećili brojne strane klubove: Vukas, Bobek, Čajkovski za one starije ili Boban, Prosinečki, Šuker, Bokšić, Modrić za one mlađe.

Nedavno sam razgovarao s važnim ljudima vaše zemlje o problemima koji kvare sliku Hrvatske u inozemstvu. To su problemi huliganizma, hrvatski nogomet mora ponovo biti izvor ponosa. Vi ste i dalje loš učenik poput jednog od vaših susjeda. Loš primjer je i vaše prvenstvo s nizom kriminalnih radnji. Potrebna je snažna i nedvosmislena podrška državne vlasti u iskorjenjivanju kriminala.

Nemojte me krivo shvatiti, UEFA je ponosna što u svome članstvu imati savez poput hrvatskog. S ovoga mjesta moram pohvaliti sve ono što je u 12 godina učinio Vlatko Marković. Nemojte misliti da sam vam došao pokvariti slavlje. Uloga „slavljelomca“ nikako mi ne leži, ali bilo bi neodgovorno s moje strane da nisam progovorio o problemima koje će vam UEFA pomoći riješiti. Sretan vam rođendan, živio hrvatski nogomet - zaključio je Platini, a mnogima je prisjela njegova zdravica.

No, dobar je gost onaj koji rijetko dolazi i kratko ostaje. Platini je već u 22 sata imao let iz Zagreba.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.