Ako je Šuker promijenio Markovića, zašto ne bi promijenio svih koji misle da su vječni!

Četvrtak, 05. srpnja 2012. 00:36 Napisao  I. V.

Da bi postao predsjednik, Šuker je morao pristati na kompromise prije nego što je dobio potporu središnjice HNS-a. Može li Šuker sprovesti nužne promjene ako svoj mandat duguje središnjici na čelu sa Zdravkom Mamićem?

Davor Šuker u četvrtak postaje predsjednik HNS-a! Ne bude li senzacionalnih promjena, Šuker bi na Skupštini HNS-a što se održava u Westinu trebao biti izabran za nasljednika Vlatka Markovića, koji odlazi nakon nepunih 14 godina. U jeku izborne kampanje koja traje praktično dvije godine, Šuker se profilirao kao jedini Markovićev nasljednik. Na Skupštini neće imati protukandidata budući da je dobio podršku praktično svih županijskih saveza.

 

Vlatko Marković odlazi načinom i dinamikom koje nije očekivao. Marković je krajem prošle godine podlegao pritisku  zagrebačko-slavonskog lobija i pristao otići na kraju ove kalendarske godine. Početkom godine okolnosti su se promijenile, promijenila se i vlada, pritisak je rastao i Marković je morao otići da bi središnjica HNS-a okupljena oko Zdravka Mamića mogla neometano ostati na vlasti. Marković je tvrdoglavo odbijao otići prije nego što je bilo dogovoreno sve dok nije pokrenuta  procedura prijevremena smjene, tvrdoglavi Marković morao je sazvati Izbornu skupštinu ako nije želio doživjeti poniženje. Jedini preostali Markovićev izbor bio je Davor Šuker, koji je prije dvije godine ušao u HNS i jasno poručio da jednog dana želi naslijediti Markovića.  

 

Da bi postao predsjednik, Šuker je morao pristati na kompromise prije nego što je dobio potporu središnjice HNS-a. Može li Šuker sprovesti nužne promjene ako svoj mandat duguje središnjici na čelu sa Zdravkom Mamićem? Ako je uspio promijeniti Markovića, zašto ne bi mogao promijeniti i sve ostale koji u ovom trenutku misle da su vječni.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.