Zoran Vulić: Hajduku poraz znači gotovo sigurni oproštaj od borbe za prvaka

Srijeda, 19. listopada 2022. 10:32 Napisao/la  Toni Bilić
Zoran Vulić
Zoran Vulić

Zoran Vulić najavio je debi u petak, na Poljudu igraju Hajduk i Dinamo:

- Hajduk je uvijek favorit, kada se igra na Poljudu bez obzira na ime protivnika. Tako je i sada pred derbi u kojem nema pravo na kiks. Sve osim tri boda značio bi gotovo sigurni oproštaj od borbe za prvaka. Isto tako treba iskreno priznati, bijeli ne igraju dobro, ali pobjeđuju i to je u ovom trenutku najvažnije. Vjerujem da ćemo vidjeti zanimljivi i neizivjesni derbi, u konačnici pobjedu Hajduka, kazao je Vulić.

Posljednje dvije utakmice Hajduk je dobio golovima u 98. minuti:

- Svaka pobjeda vrijedi tri boda, bilo da je ostvarena golom u prvoj ili 98. minuti. Problem je što momčad nema prepoznatljivu igru, samo što to nije od danas, od početka sezone igra slabo. Puno je tome razloga. Međutim, pred derbi sve se zaboravlja, ovakve utakmice igraju sa srcem, ali prije svega hladne glave. Dinamo ima jako kvalitetnu momčad, široki igrački roster. Zbog toga više nego dobro igraju u domaćem prvenstvu, gdje su uvjerljivo na prvoj poziciji kao i u Ligi prvaka. U najelitnijem europskom natjecanju još se nalaze u dobroj poziciji, pobjedom nad Milanom u Maksimiru osigurali bi europsko proljeće. Možda bijeli mogu put do pobjede potražiti u činjenici da će dinamovci razmišljati o rossonerima, govori Vulić.

Livaja ili Petković?

- Ne treba trošiti riječi koliko Livaja znači Hajduku, on je golovima i asistencijama donio više od 90% posto bodova. Treba mu pomoć suigrača, bez toga Hajduk može nešto više učiniti. Petković? Kada je potpuno spreman, on je vrhunski igrač. Puno znači momčadi. Netko od njih dvojice riješiti će derbi, zaključio je Vulić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.