Željko Kopić: Nije ugodno izgubiti utakmicu i dobru atmosferu, nismo podcijenili goste

Subota, 24. veljače 2018. 21:53 Napisao/la  I. J.
Željko Kopić
Željko Kopić

 

Željko Kopić doživio je prvi poraz na klupi Hajduka, vrlo neugodan s obzirom na pozitivnu atmosferu prije utakmice protiv Slavena Belupa:

- Čestitam Slavenu na pobjedi i tri osvojena boda. Znali smo da nas čeka ekstra defenzivan protivnik, protivnik koji će nas čekati iz kontre i koji teško prima gol. U prvom poluvremenu nismo imali kvalitetnu energiju koja nam je trebala, imali smo i dva-tri igrača ispod razine koja je potrebna da bi zabili gol, pokušali smo mijenjati u poluvremenu i energiju i kvalitetu organizacije igre, ali se nismo uspjeli nametnuti u zadnjoj trećini. Golom i crvenim kartonom kompromitirali smo i na koncu izgubili utakmicu. Svakoj seriji dođe kraj, a na nama je da izanaliziramo i vidimo zašto se nismo uspjeli kvalitetnije nametnuti, bez obzira na to što je posjed lopte bio visok pa da to popravimo u narednim utakmicama, rekao je Kopić.

Ohandza je dobio crveni karton:

- Ohandza cijelu utakmicu nije bio na razini na kojoj je bio sve ove utakmice ranije, pa i prije pauze i u pripremnim utakmicama. Jednostavno nije bio u pravom stanju.

Dojam je da pristup nije bio na potrebnoj razini:

- Osobno nikad nikoga ne podcjenjujem, to nije moj način razmišljanja. Što se tiče igrača i pripreme za utakmicu, to je bilo dobro. Imali smo par igrača koji danas nisu bili pravi, a je li to bio psihološki problem na osobnoj razini, to ćemo izanalizirati. Nismo do kraja bili pravi, ali nismo ih podcijenili. Nije ugodno izgubiti utakmicu i dobru atmosferu za koju smo 'jako kopali' da je dobijemo. Nije ovo lagana situacija, jer opet poteže za sobom dosta upitnika. Na -12 i na -9 sam pričao samo o treninzima i o pripremi za narednog protivnika, a tako ću i dalje. Imamo kapaciteta da iz ove situacije izađemo još jači. Utakmicu su počeli oni koji su donijeli puno toga dobroga, koji su mentalno i kondicijski bili u najboljem stanju, koji su pokazali da se mogu nositi s pritiskom... Nove igrače koji su došli ćemo postepeno uvoditi s obzirom na njihovo stanje. Pa brakovi se raspadaju nakon 20 godina, pa kako ne bi ovakve tradicije. Sad mi je najvažnije izanalizirati zašto su neki igrači bili ispod razine. Igra prema naprijed nije nam donosila ono što smo htjeli. U tom dijelu smo išli mijenjati kako bismo dobili kvalitetu, ali nismo uspjeli, zaključio je Kopić.

Tomislav Ivković ostvario je povijesnu pobjedu za Slaven Belupo, koji nikada u HNL-u nije slavio na Poljudu:

- Čestitam svojim igračima na hrabrosti, borbenosti i htijenju, protiv momčadi koja je u Splitu favorit, pogotovo kada dolazi iz serije pozitivnih rezultata. Govorio sam svojim igračima da su tradicije tu da se ruše i danas smo pokazali da to možemo i napraviti. Ali ja to želim pokazivati u kontinuitetu, da u kontinuitetu izgledamo kao momčad. Željeli smo iznenaditi Hajduka brzim igračima kao što su Delić i Doležal, kojima su se trebali priključivati Goda i Kitanovski. U prvom poluvremenu nismo uspjeli, ali u drugom dijelu smo zabili i to je bilo to, zaslužena naša pobjeda, kaže Ivković.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.