INCIDENT U SVEČANOJ LOŽI

Mamić završio u policiji zbog tučnjave

Subota, 22. ožujka 2014. 18:57 Napisao/la  Ivan Jelić

Došlo je do fizičkog sukoba između Hajdukove legende Iva Bege i Zdravka Mamića

Događanja na travnjaku u derbiju Hajduka i Dinama (0:2) pala su u zaborav vrlo brzo nakon što je sudac Ljubičić odsvirao kraj susreta. Derbi će ostati upamćen po nesportskom ponašanju izvršnog dopredsjednika Dinama Zdravka Mamića, koji je s dijelim svojih najbližih suradnika sjedio u drugom dijelu svečane lože tik do mjesta koja su rezervirana za novinare.

Sve do 63.minute mirno je sjedio i pratio što se događa na terenu, no tada je eksplodirao. Nakon jednog oštrog starta Maloče nad Fernandesom skočio je sa svojeg mjesta, počeo je vikati prema Hajdukovu kapetanu, što je zapalilo "iskru" kod navijača domaćih, koji su ga počeli vrijeđati. Mamić im nije ostao dužan, vrijeđao ih je riječima koje nisu za javnu upotrebu.

Posebno se Mamić okomio na člana Izvršnog odbora Hajduka, odvjetnika Ljubu Pavasovića-Viskovića. Zahvaljujući brzoj intervenciji policije situacija se primirila, interventna policija i zaštitari ostali su osiguravati svečanu ložu. Nije tu bio kraj Mamićevog divljanja.

Kada je Halilović zabio drugi gol, dignuo se sa svog mjesta, okrenuo se navijačima i bujicom psovki krenuo prema svlačionici. Hajdukovi navijači pokušali su se sa njime obračunati, u jednom trenutku došlo je do fizičkog sukoba između Hajdukove legende Ive Bege i Mamića. Dok su se njih dvojica naguravala jedan navijač Hajduka uspio je udariti šakom u glavu prvog čovjeka "modrih".

Uz pomoć interventne policije uspio je Mamić nekako sačuvati "živu glavu". Mamić je glavni i isključivi krivac za nemile scene koje su se događale u svečanoj loži. U policijskom automobilu odveden je u postaju, gdje dao izjavu u vezi nemilih događanja. Privedene su osobe koje su sudjelovale u tučnjavi.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.