Vučević: Tudor mi je prijatelj i to je glavni razlog zbog kojega sam postao sportski direktor

Ponedjeljak, 30. prosinca 2013. 14:40 Napisao/la  Ivan Jelić

Kada je Barcelona gostovala na Poljudu, Guardiola mi je rekao da su Xavi i Iniesta kao prvotimci čekali još četiri godine na prvi trofej. Ne može se igrač napraviti preko noći, kaže Vučević

Na Poljudu je predstavljen novi sportski direktor Hajduka Goran Vučević. Po završetku igračke karijere bio je trener juniora bijelih, potom šef omladinske škole, te u dva navrata trener prve momčadi (2008. godine vodio je 12 utakmica, napustio je klupu nakon poraza na gostovanju u Zadru, u sezoni 2010/11 otišao je nakon poraza kod kuće od Karlovca 2:3). Ugovor je potpisan na tri godine :

- Iskreno, moram priznati da mi je malo brzo došla uloga sportskog direktora iako je ona poveznica mog dosadašnjeg rada u klubu, oa trener juniora preko šefa omladinske škole do trenera prve momčadi. Svjestan sam situacije u klubu, odgovornosti i težine koju nosi nova funkcija. Mislim da svojim znanjem mogu napraviti dobar posao, posebice u stručnom dijelu koji po meni treba biti kud i kamo puno bolji i kvalitetniji, rekao je Vučević, koji je objasnio razloge zbog kojih je prihvatio ponudu da postane sportski direktor:

- Igor Tudor je sjajno vodio momčad prvi dio sezone, prijatelji smo i to je jedan od možda najvažnijih čimbenika zbog čega sam prihvatio ponudu predsjednika Brbića. Sve ćemo raditi u trokutu predsjednik-trener-sportski direktor. Ulogu sportsku direktora zamišljam drugačije, ne želim dolaziti na treninge prve momčadi, pitati Tudora kada je ručak, večera. Mislim da je uloga sportskog direktora da osmisli sportsku strategiju kluba, da struka ima glavu i rep. Neću imati milosti ni prema kome, posebice se to odnosi na rad u omladinskoj školi, gdje se radi, usudio bih se kazati, na amaterskoj razini. Kada je Barcelona gostovala na Poljudu Guardiola mi je otkrio da su Xavi i Iniesta kao prvotimci čekali još četiri godine na prvi trofej. Ne može se igrač napraviti preko noći. To je proces, govori Vučević.

Procurila je neslužbena informacija da biste željeli dovesti trojicu igrača Istre 1961, Woona, Joa i Radonjića?

- Prestrašno je to što se piše. Istina je da sam bio u Rijeci i razgovarao s predstavnikom Istre 1961, ali i s predstavnicima nekih drugih klubova. Meni je veći prioritet potpisati ugovor s nekim našim kvalitetnim juniorom nego sa nekim od igrača Istre 1961, tvrdi Vučević.

Tudor se zahvalio dosadašnjem treneru vratara Tončiju Gabriću na daljnjoj suradnji, želi dovesti Tomislava Rogića?

- Trener Tudor je tu odluku donio prije nego što sam izabran za sportskog direktora. Ako želi da mu vratare u buduće trenira Rogić, učinit ću sve da mu ispunim želju, naglašava Vučević.

Kakva je situacija sa Frankom Andrijaševićem?

- Franko Andrijašević je odličan igrač. Zbog čega nije igrao u posljednje vrijeme, na to pitanje odgovor bi vam trebao dati Tudor koji najbolje poznaje situaciju u svlačionici. Uvjeren sam da će Andrijašević nametnuti treneru tijekom zimskih priprema i izboriti mjesto u momčadi. Tko će igrati odluku isključivo donosi trener Tudor. Isto tako želim jasno i glasno poručiti Andrijašević nije na prodaju, jedino ako klub ne dobije za njega nemoralnu ponudu.

Tudor ima nekih novogodišnjih želja što se tiče igrača?

- Prva nam je želja dovesti napadača. O imenima ne želim pričati.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.