Već se počela širiti priča da čelnici Hajduka razmišljaju o Lekinoj smjeni

Nedjelja, 12. veljače 2023. 11:23 Napisao/la  Toni Bilić
Ivan Leko
Ivan Leko Foto: HNK Hajduk

Hajduk je pobjedom nad Varaždinom u baroknom gradu zaustavio negativan niz od dva uzastopna poraza, od Istre 1961 u Puli i od Rijeke na Poljudu.

Stoga je pobjeda u srazu sa Varaždincima bila imperativ.

Pobjeda je prije svih najviše trebala treneru Ivanu Leki. Zašto?

Zbog glasina koju su se pojavile poslije poraza u Jadranskom derbiju od Rijeke, počela se širiti priča da čelnici razmišljaju o Lekinoj smjeni, da postoji veliki nered u svlačionici, da postoje igrački klanovi...

Nije Leki bilo lako nakon dva poraza, sam je priznao da mu momčad igra slabo, da je razočaran onim što su Livaja i društvo prezentirali na zelenom tepihu.

S osvojena tri boda u Varaždinu, Leko je "kupio" mir barem do prve utakmice, dvobojem s Goricom koji će se odigrati pred splitskim navijačima.

Nakon toga dvoboja igra se najveći hrvatski derbi, Hajduk gostuje u Maksimiru, gdje ga čeka aktualni prvak Dinamo.

Nisu bijeli blistali niti u srazu s Varaždincima, najvažnije je da su pobijedili.

Dvoboj je odlučen nakon što je domaćinu početkom drugog dijela susreta isključen Elezi zbog brutalnog starta nad Lovrencsicsem, samo minutu nakon što su domaćini poravnali 1:1.

Hajdukovci su četiri puta zatresli mrežu Zelenike, Leko je priznao kako je pobjeda rezultatski previsoka.

Ogled je ponovno odlučio Livaja za kojega se do posljednjeg trenutka nije znalo da li će zbog ozljede putovati u Varaždin.

Uz Livaju riječi pohvale zaslužuje prije svih mladi ofenzivni vezni, dvostruki strijelac Rokas Pukštas, te Marko Capan koji je debitirao u prvom sastavu, kao i Domagoj Prpić koji je već postao standardni stoper.

S druge strane bijeli se trebaju po završetku sezone riješiti stopera Awaziema, koji na svakoj utakmici kiksa, u Varaždinu je krivac za izjedanačujući gol domaćina.

Susret je na svoj način obilježila Torcida koja je napokon prozvala čelnike kluba, predsjednka Lukšu Jakobušića i sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa.

Izvjesili su transparent s jasnom porukom:

- Ne triba nam patetika i lažna obećanja, dosta je priče, di su pojačanja?!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.