Valdas Dambrauskas odgovorio na pitanje ostaje li na klupi Hajduka iduće sezone

Četvrtak, 19. svibnja 2022. 14:54 Napisao/la  Toni Bilić
Valdas Dambrauskas
Valdas Dambrauskas

Pred Hajdukom je ovog vikenda posljednje prvenstveno kolo, subota (20 sati) donosi ogled u Maksimiru.

Prije tog dvoboja sve je jasno. Dinamo je pobjedom na Šubićevcu osigurao naslov prvaka, dok je Hajduk siguran na drugom mjestu.

- Imamo 20 igrača. Ne mogu reći da su svi spremni. Eduok i Katić još nisu spremni. Vuković i Atanasov su se ovog tjedna priključili radu i vidjet ćemo hoćemo li ih koristiti. Moramo razmišljati o finalu kupa. Kup nam je utakmica sezone i izvest ćemo na teren optimalnu momčad. Bit će rotacija, ali idemo u Zagreb igrati dobar nogomet i pobijediti. Čekaju nas dva derbija, najveći hrvatski i jadranski derbi, rekao je trener Hajduka Valdas Dambrauskas.

Neki kažu da ste najbolji trener Hajduka u posljednjih pet godina?

- A što ćemo s igračima, stožerom... Zar ja sam radim? Nogomet je kolektivni sport. Što je s liječnicima, analitičarima, predsjednikom, sportskim direktorom, kuharima, čistačicama...? Svi smo dio ove momčadi. Želimo napredak i prije ili kasnije rezultati će doći. Vrlo blizu smo trofeja.

Navodno imate i ponuda, ostajete li trener Hajduka i nakon ove sezone?

- Ja sam trener Hajduka. Sretan sam što sam tu. Imam ugovor. Želim napredak s klubom. Fokusiran sam na posao u posljednje dvije utakmice.

Kakav je osjećaj uoči Dinama?

- Svaki pozitivan rezultat daje šansu za bolji rezultat u idućem utakmicu. Svi gledaju prema finalu kupa, ali čeka nas utakmica s Dinamom. Moramo biti koncentrirani na tu utakmicu.

Slaven Bilić je bio na treningu?

- Bila je to privilegija. Upoznati Hajdukovu legendu i jednim od najboljih hrvatskih trenera i s njim popričati.

Jeste li razmišljali o pojačanjima za iduću sezonu?

- To je kontinuirani proces. Imamo vrlo blisku suradnju. Sastajemo se tri puta tjedno. Svi znaju što radimo i to je razlog zbog kojeg vjerujem u proces.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.