USKOK ISTRAŽUJE

Svaguša: Vukušićev transfer je pravno čist

Nedjelja, 19. srpnja 2015. 15:55 Napisao/la  SC

Sličan slučaj je bio i s Marinom Tomasovim, kaže bivši predsjednik Hajduka


USKOK istražuje transfer bivšeg napadača Hajduka Anta Vukušića, koji je prije tri godine prodan u Pescaru za 2,5 mil. eura. Navodno je nestalo oko pola milijuna eura, prema službenoj dužnosti prvooptuženi je tadašnji predsjednik Joško Svaguša.

- Aneksom ugovora Vukušiću je samo produžen osnovni ugovor s Hajdukom i ugovoren postotak od budućeg transfera. Ističem da je taj posao potpuno pravno čist, te kategorički demantiram da u njemu ima bilo kakvih nepravilnosti, nezakonitosti ili elemenata nekog kaznenog djela. Dodatak ugovora je zaključen nakon tvrdih pregovora s Vukušićem uz suglasnost Nadzornog odbora i većinskog vlasnika kluba. Da to nije učinjeno, Vukušić bi, kojemu je tada zbog dobrih igara i velikog broja golova znatno porasla tržišna cijena, ušao u zadnju godinu ugovora. Sukladno tome bi, zbog kašnjenja kluba u ispunjavanju financijskih obveza prema njemu, putem Arbitraže dobio raskid ugovora i bez obeštećenja napustio klub ili bi po isteku osnovnog ugovora napustio klub, također bez ikakvog obeštećenja. Sličan slučaj je bio i s Marinom Tomasovim, kada je on na Arbitraži raskinuo ugovor s Hajdukom i napustio klub bez obeštećenja. Da nam se to ne bi dogodilo i u slučaju Vukušić, s njime smo potpisali dodatak ugovoru. Da se s Vukušićem dogodila ista situacija kao i s Tomasovim, Hajduk zasigurno ne bi u mandatu kasnije Uprave napravio jedan od najvećih transfera u povijesti kluba i spasio klub od mogućeg stečaja, već bi klub prošao “lišo bez punta”, kao i u slučaju Tomasova. Našim aneksom ugovora spasili smo Hajduk od stečaja, rekao je Joško Svaguša za Slobodnu Dalmaciju.

Omjer podijele odštetnog iznosa bio je 70 prema 30 posto u korist Hajduka:

- Moram istaknuti da smo ugovorom definirali i povrat uloženog novca koji je klub uložio u razvoj, nogometno školovanje i kompletni proces razvoja Ante Vukušića. Tako, hipotetički, recimo da je Vukušić prodan za neki iznos, od tog iznosa bi se prvo klub namirio s onoliko sredstava koliko je uložio u Vukušića, a tek se potom ostatak novca dijelio u omjeru 70:30 posto u korist kluba. Ujedno, zaključujem da je s još šest igrača, koji su bili u istoj situaciji kao i Vukušić, u to vrijeme potpisan isti aneks ugovora i da smo Hajduku tim aneksima ugovora spasili nemala novčana sredstva, rekao je Svaguša.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.