Dok Torcida spašava klub pozivom na utakmice, UEFA zbog Torcide prijeti još jednom zabranom

Subota, 20. listopada 2012. 22:31 Napisao/la  I. J.

Hajdukovi financijski problemi postali su problem široke navijačke mase koja će u utakmici protiv Istre napuniti tribine i klupsku blagajnu. Istodobno UEFA financijski kažnjava klub zbog tih istih navijača

 Na nedjeljnoj utakmici između Hajduka u Istre 1961 na Poljudu se očekuje oko 20.000 gledatelja! Nezapamćen interes za utakmicu koja nema neki poseban natjecateljski naboj posljedica je akcije Torcide koja pozivom na utakmicu želi financijski pomoći klubu.

Hajduk je uvjerljivo najgledanija momčad Prve HNL s 84.000 gledatelja, razlog takvog odaziva socijalne je naravi. Prosječni Hajdukovi rezultati nisu mamac za navijače koji u velikom broju iskazuju potporu u kriznim danima. Hajdukovi financijski problemi postali su problem široke navijačke mase koja će u utakmici protiv Istre napuniti tribine i klupsku blagajnu.

U međuvremenu se zbog Torcide raspravlja u Nyonu. UEFA je zbog navijačkih nereda i paljenja bengalki na utakmica protiv Skonta na Poljudu i u Rigi, te protiv Intera iz Milana u Splitu kaznila Hajduk sa 30.000 tisuća eura, te jednom utakmicom igranja bez gledatelja u narednoj sezoni ako bijeli izbore Europu.

Splićani su se žalili na tu odluku, 30. listopada u Nyonu će zasjedati Komisija za žalbe UEFA-e. U pismu koje je stiglo na Poljud iz europske nogometne asocijacije stoji da će tužitelj tražiti da se Hajduk kazni sa još jednom utakmicom igranja bez nazočnosti gledatelja na tribinama. Umjesto da Splićani odigraju jednu utakmicu bez gledatelja lako mi se može dogoditi da im kazna bude udvostručena.

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.