U Splitu počela tematska sjednica Gradskog vijeća na temu Hajduk, policija osigurava Banovinu

Utorak, 25. studenog 2014. 09:49 Napisao/la  SC

Vijećnici neće odlučivati o davanju 25-godišnje koncesije na upravljačka prava za udio u klubu kojim raspolaže Grad Split udruzi Naš Hajduk

U Splitu je počela sjednica Gradskog vijeća na temu Hajduka. U nabrijanoj atmosferi jake policijske snage osiguravaju prilaze Banovini premda nema najava da bi se danas trebalo dogoditi još jedno u nizu događanja navijača u Splitu. Naime, kada se odlučivalo o davanju jamstva Hajduku, ispred Banovine pojavila se velika skupina navijača Hajduka, pa je glasovanje završilo očekivano: jednoglasnom odlukom da se Hajduku omogući kreditiranje na teret poreznih obveznika.

Prema svemu sudeći vijećnici neće odlučivati o davanju 25-godišnje koncesije na upravljačka prava za udio u klubu kojim raspolaže Grad Split udruzi Naš Hajduk. Gradonačelnik Ivo Baldasar povukao je prijedlog udruge Naš Hajduka kao pravno neutemeljen. Udruga Naš Hajduk odmah je reagirala i gradonačelnikov postupak ocijenila krajnje nekorektnim budući da gradonačelnik nije obrazložio u kojem dijelu njihov prijedlog nije pravno utemeljen. Smatraju da Baldasar ima namjeru opstruirati donošenje odluke kojom bi se potvrdila budućnost projekta Naš Hajduk.

Predstavnici Hajduka predvođeni predsjednikom Marinom Brbićem iznijet će vijećnicima poslovne smjernice kluba i rezultate poslovanja. Što se tiče rezultata u HNL-u, to u Splitu odavno nikoga nije najvažnije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.