TUDOROVE ŽELJE

Hajduk namjerava dovesti Ivana Krstanovića

Nedjelja, 29. prosinca 2013. 19:59 Napisao/la  Ivan Jelić

Za kapetana Marija Maloču zanimanje je iskazao Bešiktaš na čijoj klupi sjedi Slaven Bilić

Hajdukovi nogometaši slobodni su do 7. siječnja, kada će trener Igor Tudor zajedno sa novim sportskim direktorom Goran Vučevićem obaviti prozivku igrača za proljetni dio sezone. Iako ne postoji još uvijek službena transfer-lista, poznato je da su svi igrači na prodaju jer to jedini način da se klub spasi od stečaje. Prema projekciji Nadzornog odbora, Hajduk bi u novoj godini trebao u prihodovati 74 milijuna kuna, dok bi rashodi trebali iznositi 52 milijuna kuna. Najviše se novaca na prihodovnoj strani očekuje od prodaje igrača, oko 5 milijuna eura.

Ako je suditi po minutaži u prvom dijelu sezone, lako je zaključiti da trener Tudor najvjerojatnije neće više računati na Kiša, Mujana, Jonjića pa čak i Andrijaševića. Na odlasku je Vršajević, turski prvoligaši Sivasspor i Kasimpasa spremni su platiti 500.000 eura na ime obeštećenja, Hajduk traži milijun eura.

Za kapetana Marija Maloču zanimanje je iskazao Bešiktaš na čijoj klupi sjedi Slaven Bilić. Turci su navodni spremni platiti između 1,5 i 2 milijuna eura, Maločin zastupnik Franjo Pašalić ne želi ga pustiti za iznos manji od 2,5 milijuna eura koji bi podijelio s igračem. Čelnici bijelih izvjesili su cijenu od 3,5 milijuna eura.

Postoje upiti inozemnih klubova za Pašalića (Catania, Inter, Juventus), Kouassija (Ajax), no za sada nema službenih konkretnih ponuda.

Splićani sa druge strane žele dovesti trojicu igrača Istre 1961, Woona, Joa, Radonjića. Tudor inzistira prije svih na dovođenju Brazilca Joa, treba mu jedan pravi ofenzivni vezni igrač.

Spekulira se da će bijeli pokušati dovesti napadača Rijeke Ivana Krstanovića, koji se nije previše naigrao u dresu momčadi sa Kantride. Kada je prije dvije godine preuzeo Hajduk, bugarski strateg Krasimir Balakov obavio je na Kupresu razgovor sa Krstanovićem, koji je tada bio igrač Dinama. Možda Krstanović bijeli dres Rijeke zamijeni bijelim dresom Hajduka .

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.