Tko vodi Hajduk: Od devetorice članova Nadzornog odbora šestorica žive u Zagrebu

Ponedjeljak, 06. srpnja 2015. 11:33 Napisao/la  Ivan Jelić

 Članovi udruge Naš Hajduk iskazali nepovjerenje prema Splićanima, koji su se kandidirali za članove novog NO-a

Hajduk je dobio novi Nadzorni odbor (NO) od sedam članova. Ukupno 7429 članova udruge Naš Hajduk imali su pravo na 9684 glasa budući da su članovi udruge od 2011. godine imali pravo na dva glasa. Demokratsko pravo da izaberu novi NO iskoristilo je 3.198 članova ili točnije 43,1 posto od ukupnog broja članova, na 2936 važećih listića ukupno zbrojeno 4192 glasova. Podatak da više od polovice članova nisu iskoristili svoje pravo glasovanja otkriva da manjina upravlja klubom bez većeg uspjeha.

Kao na prošlim izbornima i ovog puta izabrano je više članova NO-a, koji žive Zagrebu nego u Split. U prošlom sazivu bili su izabrani Josp Paladino, Ljubo Pavasović Visković, Ante Majić, Vjekoslav Hrabar, koji su svi radili i živjeli u glavom gradu. Iz Splitu su bili Branka Ramljak, koja je postala predsjednica nakon što je Paladino odustao zbog sudskog postupka, Šime Luketin koji je također zbog sudskog procesa zamrznuo svoje članstvo, te Nikola Koceić-Bilan. Od dva člana NO-a iz redova dioničara jedan je bio iz Zagreba (Jako Andabak), drugi iz Splita (Petar Sapunar). Bivša predsjednica NO-a Branka Ramljak u svom posljednjem izvješću kazala je da su odradili 60-tak elektroničkih sjednica, nekoliko telefonskih, te samo dvije sjednice na kojima su članovi bili fizički nazočni.

U novi Nadzrni odbor izabrani su :
- Ljubo Pavasović-Visković (2838 glasova ), živi i radi u Zagrebu kao odvjetnik
- Denis Kosor (2493), živi i radi u Splitu, ravnatelj splitske podružnice Hrvatske kontrole zračne plovidbe
- Nikica Krnić (2452), Živi i radi u Splitu, profesor povijesti i geografije u Trećoj gimnaziji u Splitu
- Slaven Marasović (2131), živi i radi u Zagrebu, predsjednik NO-a Vodoprivredno-projektnog biro.d.d. Zagreb
- Ante Šalinović (2007), živi i radi u Zagrebu, direktor IPSOS Connect Adria
- Gusto Santini (1857), živi i radi u Zagrebu, stručnjak u području ekonomije
- Anthony Marinov (1789), živi i radi u Zagrebu, direktor sektora investicija i održavanja u Konzumu

Dva člana iz redova dioničara su:
- Jako Andabak, koji živi i radi u Zagrebu, vlasnik nekoliko hotela i osiguravajuće kuće Sunce
- Zoran Mamić, koji živi i radi u Splitu, sin vlasnika trgovačkog lanca Tommy

Izborom novih članova NO-a Hajduk će se i dalje voditi iz Zagreba. U novom sazivu NO-a šestorica članova živi i radi u Zagrebu, trojica rade i žive u Splitu. Ovim izborom članovi udruge Naš Hajduk iskazali su nepovjerenje prema Splićanima, koji su se kandidirali za članove novog NO-a. Novi NO Hajduka funkcionirat će kao u prethodnom sazivu, kada se fizički nije mogao okupljati u Splitu. NO treba biti potvrđen na sjednici Gradskog vijeća Splita, koja je zakazana za 14. srpnja. Glavna skupština dioničara kluba zakazana je 18. srpnja, predsjedniku Uprave Marinu Brbiću mandat ističe 19. srpnja.

Prvi zadatak NO-a je da pronađu novog predsjednika, Marin Brbić nije se pokazao kao prava osoba za prvog čovjeka kluba. Hajduku treba sposobni menadžer.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.