Teško će Hajduk moći dugo zadržati ovakvog Stipu Biuka

Četvrtak, 13. svibnja 2021. 09:47 Napisao/la  Toni Bilić
Teško će Hajduk moći dugo zadržati ovakvog Stipu Biuka

Hajduk je pobijedio Goricu rezultatom 4:0, sva četiri gola postigao je u prvom poluvremenu.

Odigrali su hajdukovci protiv Gorice najboljih 45 minuta otkako je momčad preuzeo Paolo Tramezzani, najbolje poluvrijeme u posljednjih desetak i više godina.

Bilo je užitak gledati kako Splićani igraju, svaki gol bio je priča za sebe, u glavnoj ulozi bio je mladi Hajdukov dragulj Stipe Biuk.

Posebica je priča njegov zgoditak, četvrti za domaćina.

U stilu najboljih lijevokrilnih napadača, prošao po toj strani travnjaka, bio je neuhvatljiv za obranu gostiju, a kada je ušao u kazneni prostor u maniri najvećih svjetskih velemajstora pogodio je lijevi donji kut nemoćnog Banića.

Zbog ovakvih poteza ljudi vole nogomet, posebice kada su u pitanju talentirani i mladi igrači.

Hajduk bi mogao dobiti novog dragulja, ali isto tako dobio je veliki problem.

Teško će Biuka biti duže vrijeme zadržati na Poljudu, već sada ima zainteresiranih kupaca.

To je priča za neka buduća vremena.

Osim tri boda kojim Hajduk nastavlja utrku s Goricom i Rijekom za europski plasman, pobjeda dobiva još više na važnosti spoznajom da su kreatori pobjede bila „Hajdukova dica“ Vušković, Livaja i Biuk.

Prvi je zabio fantastični zgoditak iz slobodnog udarca, drugi je iznudio penal koji je sam realizirao, treći je asistirao Kačanikliću za gol i sam postigao pogodak.

Uz njih trojicu pohvale zaslužuje vezist Stanko Jurić, koji je dominirao sredinom travnjaka.

Velebna pobjeda nad Goricom na čijoj klupi sjedi bivši Hajdukov trener Siniša Oreščanin, razgalila je srca navijača, koji očekuju puno bolju novu sezonu.

Problem je što Hajduk mora prodavati najbolje igrače, od spomenute četvorice igrača Vušković će najvjerojatnije karijeru nastaviti u Torinu, Livaja je slobodan igrač, Biuka će teško biti zadržati ako nastavi igrati ovako, Jurić želi što prije karijeru nastaviti u nekom od bogatijih europskih klubova...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.