Taoci vlastitih navijača: Pukla ljubav između čelnika kluba i stvarnih vladara Hajduka

Ponedjeljak, 20. travnja 2015. 09:18 Napisao/la  Ivan Jelić

 Navijači su postali vladari Hajduka čak i formalno nakon zadnje odluke Gradskog vijeća, koje je     udruzi Naš Hajduk dalo mandat da izabere novi Nadzorni odbor 

Ljubavi između Torcide i čelnika Hajduka čini se došao je kraj! Sudeći prema transparentima koji su tijekom Jadranskog derbija bili izvješeni na Sjeveru, najvatreniji navijači Hajduka napokon su "progledali" i odlučili su za sada u pisanom obliku iskazati što misle o radu čelnika kluba.

Javna je tajna da su vodeći ljudi kluba bili taoci manjeg dijela navijača, koji su upravljali klubom. U žargonu rečeno, ulica je vodila Hajduk! Uostalom, najnovija događanja na Poljudu dokaz su te teze koju će, dakako, čelnici i navijači demantirati.

Poruke pravih vladara Hajduka:
- Najam stadiona=cijena obraza, Hajdukovi bodovi=golovi iz ofsajda
- Goran Vučević, od čistačice do predsjednika, rezultati rada, nema ih!
- Kapetan (22), nije kapetan nego antitalent
- Nedostatak ikakve sportske vizije i lutanje u mraku
- Veliki Hajduk, projekt revolucije s krivim ljudima. Jogurt stavovi – demokracija na djelu – izbori

 Kapetan Mario Maloča nije prebačen u drugu momčad zato što igra slabo i zato što je nediscipliniran, kako je privremeni trener Goran Vučević pojasnio na presici, već zbog činjenice da je to tražila Torcida, koja osim Maloče ne želi još neke igrače više vidjeti u bijelom dresu. Bivšem kapetanu navijači najviše zamjeraju što igrače nije poveo prema Sjeveru kada su ih zvali, to ih je strašno pogodilo, jer oni su postali vladari Hajduka čak i formalno nakon zadnje odluke Gradskog vijeća, koje odlučuje u ime većinskog vlasnika kluba Grada Splita.

Gradski vijećnici dali su udruzi Naš Hajduk novi četvorogodišnji mandat da izabere novi Nadzorni odbor, koji potom bira Upravu kluba. Udruga Naš Hajduka, čiji su članovi i predstavnici Torcide, jasno je iznijela stav da ne želi da Grad Split proda dionice kluba. Tražili su u prvom prijedlogu da dobiju koncesiju, čitaj vlast, u radu kluba na 25 godina s time da bi u istom vremensku periodu skupili novac da otkupe dionice Grada.

Bilo je kroz povijest teških dana na Poljudu, no čini se da klub prolazi kroz najteže razdoblje u 104 godine postojanju. Bez obzira na neznanje i nesposobnost čelnika kluba, uistinu nije lako voditi Hajduk. Klub je u teškoj financijskoj i rezultatskoj krizi iz koje se ne vidi izlaz, jer Torcida i udruga Naš Hajduk žele samo kozmetičke, a ne stvarne vlasničke promjene. Oni i dalje žele voditi Hajduk.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.