Svaka utakmica za trenera Damira Burića postaje kvalifikacijska

Četvrtak, 03. listopada 2019. 16:58 Napisao/la  Toni Bilić

Za sada čelnici kluba samo "grintaju", no neće niti oni imati baš previše strpljenja dok čekaju da momčad na gostovanjima zaigra onako kako bi trebala

Marin Brbić, predsjednik Hajduka
Marin Brbić, predsjednik Hajduka

 Neodlučni ishod (1:1) u dvoboju sa Istrom 1961, koji je u nedjelju odigran na stadionu Aldo Drosina u Puli, unio je dozu nemira u svlačionicu Hajdukovaca.

Svoje razočaranje nije krio prvi čovjek kluba Marin Brbić, koji je na otvaranje vitrine Ante Biće Mladinić novinarima između ostalog kazao:

- Bit ću iskren. Svi smo osjetili razočaranje nakon mršavog boda u Puli. Ali želim kazati da je prvenstvo maraton, ima 36 kola. Hajduk ide svojim putem, kazao je Brbić.

Hajduk ne blista na gostovanjima, ostvarili su tek jednu pobjedu u dvoboju sa Varaždinom, izgubili su od Slaven Belupa i Osijeka, te remizirali u ogledima sa Rijekom i Istrom 1961.

Čini se da su utakmice u gostima strah u kostima stručnom stožeru, ali i igračima.

Bez podcjenjivanja kvalitete momčadi Belupa i Istre 1961, ako žele osvojiti titulu prvaka kao što glasno najavljuju, Splićani takve utakmice trebaju pobijediti.

Prvenstva su osvajaju na tzv. malim utakmicama to je nepisano pravilo.

S puno više hrabrosti momčad trenera Damira Burića treba igrati protiv takvih protivnika, možda je najvažnije da Burić treba pokazati više hrabrosti.

Trener mora igrače uvjeriti da imaju kvalitetu da mogu i na gostovanjima pobjeđivati.

Za sada čelnici kluba samo "grintaju", no neće niti oni imati baš previše strpljenja dok čekaju da momčad na gostovanjima zaigra onako kako bi trebala.

I njihova pozicija umnogome zavisi od učinka momčadi na travnjaku.

U subotu na Poljudu gostuje Varaždin, osim tri boda navijači očekuju puno bolju prezentaciju momčadi.

Gotovo da je svaka utakmica kvalifikacijska za trenera Burića bez obzira što je Hajduk trenutno vodeća momčad na tablici.

Neuspjeh u Puli razočarao je ne samo Brbića, Burića nego i navijački puk.

A kada vam navijače iskažu nepovjerenje, znak je to da trebate napustiti Poljud!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.