Što Mislav Karoglan mora učiniti da ostane trener Hajduka nakon SP-a?

Četvrtak, 06. listopada 2022. 14:56 Napisao/la  Toni Bilić
Mislav Karoglan
Mislav Karoglan

Hajduk je u Jadranskom derbiju po peti puta za redom bio bolji od Rijeke, ostvario je minimalnu pobjedu rezultatom 1:0.

Strijelac je bio Awaziem, koji je prema svim sudačkim analizama trebao biti isključen u 22. minuti zbog prekršaja nad Obregonom, sudac Pajač mu je progledao kroz prste, nije mu pokazao drugi žuti, isključujući crveni karton.

Splićani su do tri boda došli neuvjerljivom igrom, štoviše, posljednjih petnaestak minuta grčevito su se borili kako bi sačuvali minimalnu prednost.

U konačnici su uspjeli.

Privremeni trener Mislav Karoglan tako je u manje od mjesec dana dvaput bio bolji od talijanskog stručnja Seresea Cosmija.

Navijači su zadovoljni pobjedom koja je došla nakon razočaravajućeg ogleda s Istrom 1961 na Poljudu, kada je bijele od poraza spasio, a tko drugi nego Marko Livaja, dvostruki strijelac u remiju (2:2).

Hajduk i nakon smjene Valdasa Dambrauskasa igra slabo, iako su čelnici kluba Lukša Jakobušić i sportski direktor Mingaugas Nikoličius postavljanjem Karoglana na mjesto trenera najavili kvalitetniji Hajduk.

Privremeni trener najavio je napadački nogomet, za sada nismo vidjeli niti N od napadačkog nogometa.

Karoglan ništa nije promjenio u taktici, impostaciji igrača, nastavio je tamo gdje je Dambrauskas stao, trener će ostati do kraja prvog dijela prvenstva, točnije do SP-a u Kataru.

Do stanke Splićani će odigrati 7 utakmica, jednu više od ostalih, kao i Gorica sa kojom trebaju odigrati zaostali dvoboj na Poljudu.

Ako želi ostati na klupi i nakon završetka SP-a u Kataru, Karoglan mora pobijediti sve utakmice.

Mala mu prednost što protiv najvećih suparnika za vrh tablice, Dinama i Osijeka, igra kod kuće.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.