Stipe Pletikosa kandidat za novog sportskog direktora Hajduka

Nedjelja, 07. lipnja 2015. 14:26 Napisao/la  Ivan Jelić

Pletikosa je izjavio da ga zanima rad u klubu, navodno bi trebao biti novi sportski direktor, a spekulira se da bi mogao biti i predsjednik Hajduka

Stipe Pletikosa odrađuje četvrtu i posljednju sezonu u dresu ruskog prvoligaša Rostova sa Dona s kojim je prošle sezone osvojio kup Rusije. Ove sezone traži ostanak u prvoligaškom društvu kroz dodatne kvalifikacije u dva dvoboja sa Tosnom. Prvu utakmicu Rostov je dobio na gostovanju minimalnim, ali itekako vrijednim rezultatom 1:0. Uzvrat se igra u nedjelju na stadionu Rostova.

Čelnici kluba Pletikosi nude novi ugovor, no čini se da je on odlučio završiti dugogodišnju uspješnu karijeru. Želi se vratiti u Hajduk i pomoći klubu, ali ne na travnjaku već kao jedan od čelnika. Nadzorni odbor koji broji posljednje dana potvrdio je odluku sportskog direktora Gorana Vučevića, koji je zajedno s predsjednikom kluba Marinom Brbićem odabrao trenera Damira Burića Šoltu.

Novi Nadzorni odbor izabrat će navijači, koji su platili članarinu za novu sezonu, na izborima koji su zakazani 4. srpnja. Jedna od prvih zadaća novoizabranog NO-a bit će (re)izbor predsjednika Uprave i sportskog direktora, pitanje je hoće li Brbić i Vučević ostati na svojim funkcijama. Brbiću ističe trogodišnji ugovor i teško da će "preživjeti", dok je Vučević najavio da će otići ako Brbić ode.

Pletikosa je izjavio da ga zanima rad u klubu, navodno bi trebao biti novi sportski direktor, a spekulira se da bi mogao biti i predsjednik Hajduka. U svakom slučaju Pletikosa će dobiti neku funkciju u novoj vladajućoj garnituri. Njegovi možebitni povratak značio bi najvjerojatnije i povratak vječanog kuma Igora Tudora na klupu bijelih.

Navijače Hajduka čeka još jedno vruće ljeto pod radnim nazivom "Plete i Tušo" za bolje dane bijelih!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.