Hajduk prodao napadača, Stipe Biuk postao suigrač Garetha Balea i Giorgija Chiellinija

Petak, 30. prosinca 2022. 20:30 Napisao/la  SC

Hajduk prodao Biuka za 6,5 mil. eura plus bonusi, u 67 službenih nastupa zabio šest zgoditaka

Hajduk prodao napadača, Stipe Biuk postao suigrač Garetha Balea i Giorgija Chiellinija

HNK Hajduk objavio je sljedeću vijest:

Stipe Biuk od večeras više nije igrač Hajduka!

Nakon 67 službenih nastupa u Hajdukovom dresu, 20-godišnji krilni igrač je s Poljuda otišao u redove američkog kluba Los Angeles FC realiziravši tako jedan od najvećih transfera u povijesti Kluba.

Kao kapetan i jedan od najtalentiranijih igrača svoje generacije predvodio je juniorsku momčad Bijelih koja je 2021. godine osvojila prvi juniorski naslov nakon devet godina. Za prvu momčad je debitirao u ožujku 2021. godine u kup utakmici protiv Zagreba.

- Zahvalio bih se svim ljudima u Klubu, svim trenerima koji su me trenirali svo ovo vrijeme, predsjedniku i Upravi koji su stali iza mene u svim trenucima. Bit ću navijač Hajduka i dalje. Sigurno je da ću odavde nositi lijepe uspomene, juniorsko prvenstvo, osvojeni Kup, doček na Rivi, a bio sam kapetan dvije utakmice i to ću pamtiti cijeli život. Zahvalio bih se svim suigračima i navijačima koji su uvijek bili uz nas – emotivan je bio Stipe prilikom oproštaja sa svojim Hajdukom.

Prvi pogodak za Bijele postigao je u 3:2 pobjedi protiv Rijeke početkom svibnja prošle godine, Službeno je posljednji put Hajdukov dres nosio u prvenstvenoj utakmici protiv Slaven Belupa, a u prijateljskim utakmicama protiv Schalkea 04 i Auxerrea ponio je i kapetansku vrpcu.

- Sigurno da mi je čast. San je to svakog igrača koji je ponikao u Akademiji Hajduka, a ja sam ga ispunio. Drago mi je što su mi treneri i suigrači pružili podršku i povjerenje. – rekao je nakon utakmice sa Schalkeom.

U 67 službenih nastupa zabio je šest zgoditaka i upisao 10 asistencija. Ovu godinu pamtit će i po osvojenom Kupu u kojem su Bijeli u finalu na Poljudu svladali momčad Rijeke.

Stipi zahvaljujemo na svemu što je pružio u bijelom dresu i želimo mu puno sreće i uspjeha u nastavku karijere, stoji u obavijsti.

Los Angeles FC na svojim stranicama potvrdio je transfer.

Prema neslužbenim informacijama, Hajduk je Biuka prodao za 6,5 mil. eura plus bonusi.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.