Stanko Mršić, trener Splita: Nikada ne bih zamijenio Križanca da sada mogu odlučivati

Nedjelja, 09. veljače 2014. 10:13 Napisao/la  Ivan Jelić

Tražio je Križanac zamjenu na poluvremenu i kasnije... Bili smo bolji i  onda je jedna rošada u zadnjoj liniji sve poremetila, kaže Stanko Mršić nakon poraza od Hajduka

Mario Pašalić u nedjelju slavi 19. rođendan! Dvostruki strijelac za Hajduk u utakmici protiv splita nije si mogao bolje čestitati

 

- Nismo odustajali, već sam pomislio da je gotovo: penal protiv nas, gubili smo 0:1, ali smo vjerovali. Navijači su nas nosili s tribina, nisu dali da odustanemo.Uspio sam zabiti, uvijek je bilo tako, i u juniorima, kaže Pašalić koji i dalje ne želi govoriti o svom novom klubu.

 

- O Chelseaju ni riječi, o tome ćemo pričati na ljeto, govori Pašalić

Igor Tudor nekoliko je puta ove sezone proživljavao sličnu završnicu, njegov Hajduk završnice utakmica igra na adrenalinski pogon:

 

- Ponovili se dosta puta, počinjem vjerovati da to ima veze s karakterom momaka, to je duh koji ne priznaje poraz i to je lijepa karakteristika. Veselje u svlačionici lijepo je vidjeti. Znam da pretjerujem u nervozi i moram poraditi na tome. Ali, uvijek vjerujem, kad zabiješ jednoga, najčešće dođe i drugi. Imamo igrače koji mogu dati gol. Makar ih imali samo do ljeta oni .donose prevagu i mijenjaju stanje na ljestvici, kaže Tudor.

 

Prema općoj ocjeni, prevaga u utakmici ipak je bio Ivica Križanac. Kada je Križanac izašao raspala se igra Splita:

 

 

- Križanac je odigrao pravu utakmicu! Fenomenalno je odigrao derbi bez priprema, kaže Tudor.

 

 

- Nikad ne bih promijenio Križanca da sada mogu odlučivati. A on mi je tražio zamjenu i na poluvremenu i kasnije... Ma, ne bih ga promijenio, nikad! Tko je mogao znati da će onako sve ispasti. Znali smo da je Hajduk dobra ekipa, ali bili smo bolji, imali smo prednost, promašili penal i Belle je imao šansu da povisi za 2:0. I onda je jedna rošada u zadnjoj liniji sve poremetila. Izvadili smo Križanca i Hajduku dali krila. Sami sebe smo pobijedili! Fali nam iskustva, mangupluk, da se inscenira neki faul, neki aut... Digli smo im krila, bez šanse su nam zabili prvi gol, kaže trener Splita Stanko Mršić.

 

Split sada igra protiv Dinama i Rijeke:

 

- Raspored je nezgodan, a fali nam nijansa, samo nijansa da budemo tu negdje. Žao mi je igrača, dali su sve od sebe, trčali su... Penal? Planiran je bio Mate Bilić, koji je zamijenjen. Rekao sam Ercegu da ga izvede.... I on promaši! Šteta, bili smo tako blizu, većim dijelom bolja momčad od Hajduka. Jedna rošada nas odvela u greške, zaključuje Mršić.

    

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.