Stanko Jurić: Stipe je iznenađenje za svih, to nismo od njega očekivali

Petak, 14. svibnja 2021. 17:58 Napisao/la  TB
Stanko Jurić
Stanko Jurić Foto: HNK Hajduk

Stanko Jurić protiv Gorice je odigrao vrlo zapaženu partiju. 

- Mislim da nam se sve poklopilo. Zabili smo rani gol. Sve ekipe se na Poljudu povuku, čak i Dinamo. Gorica se nakon našeg gola morala otvoriti. To je idealna situacija za nas. Protiv nas nitko ne igra otvoreno - rekao nam je Jurić, a zatim se dotakao svoje izvedbe.

- Već zadnjih nekoliko utakmica puno više radim za ekipu nego što se to vidi. Trener zna koliko donosim ovoj momčadi. Utakmica s Goricom meni nije bila ništa bolja nego zadnjih nekoliko.  Ali, to ne vidi nitko.

Ali zato smo vidjeli asistenciju vanjskom u stilu Anasa Sharbinija za Livaju.

- Šteta što Livaja nije zabio.

Hajduk je u posljednjim utakmicama puno ofenzivniji nego prije. Stvara se i više šansi. U čemu je tajna?

- Ova formacija je ofenzivnija nego kada smo igrali s trojicom u posljednjoj liniji. Kada se igra s četvoricom to ima neke prednosti i mane, ali činjenica je da dolazimo s više igrača u završnicu. 

Koja je vama formacija draža ili lakša za igranje?

- S trojicom mi je lakše, ali kada igramo s četvoricom to mi je draže. U ovoj formaciji ja i Fossati moramo puno toga pokrivati. 

Dojam s tribina je kako Paolo Tramezzani najčešće viče 'Stankooo'...

- Sa mnom i Fossatijem najviše priča. Koristi mi kada kaže neke stvari tijekom igre. Lakše je kada ti trener ukaže na to. 

Što može Hajduk do kraja sezone?

- Moramo pobijediti u preostale u dvije utakmice. Fokus je na Šibeniku. Idemo po tri boda, pa ćemo vidjeti što će biti. Ne razmišljamo o drugim rezultatima. Fokusirani smo na sebe i zadatke koje trener stavi pred nas. 

Slijedi Šibenik s kojim se ove sezone niste baš naigrali. Tri utakmice, dvije pobjede Hajduka, jedna Šibenika. Svaki put 1:0.

- Šibenik igra dobro ove sezone. Imaju nekoliko kvalitetnih pojedinaca. Uvijek su nam bili nezgodni, zatvore se. Vidjet ćemo kako će igrati u nedjelju. Moramo dati sve od sebe i nema straha. 

Dobra je stvar možda što njima bodovi i nisu neophodni...

- To može biti dobro i loše.

Utakmicu protiv Gorice obilježio je Stipe Biuk. Kako ti gledaš na njegovu eksploziju?

- To je iznenađenje za sve. Stipe ne samo da je pokazao da može biti ovdje, nego je zadnjih par utakmica prevaga. To nismo očekivali. Siguran sam da ima još takvih u juniorima i da bi trebali što više forsirati igrače iz naše škole. Iz godine u godinu nam pokazuju da oni koji bi se tu trebali uklopiti, čine razliku, što i nije normalno.

Dominira li Biuk i na treninzima?

- Od početka kada je došao na prvi trening rekao sam: 'Što je ovo'? Posebno me kod njega oduševljava mentalni sklop. Nema niti malo respekta ni straha prema ikome. To smo vidjeli i protiv Dinama na Maksimiru. Pun je samopouzdanja.

Tko je najbolji igrač ove sezone u HNL-u? 

- Teško je odrediti najboljeg igrača sezone, ali Livaja je najbolji igrač polusezone. 

Ima li novosti po pitanju tvoje budućnosti?

- Nema ništa novo. Ne razmišljam o tome. Vidjet ćemo na ljeto što je najbolje za klub. Oni će odlučiti - zaključio je Jurić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.