Spas od stečaja: Hajduk uzima dva kredita od po 15 milijuna kuna

Petak, 05. listopada 2012. 16:33 Napisao/la  Ivan Jelić

Čelnici Hajduka objavili su natječaj na koji su se prijavile dvije banke, Privredna i Hypo, koje su dostavile svoje uvjete za možebitno odobravanje kredita

Hajduku više nije potreban kredit 60 milijuna kuna koliko su čelnici kluba tražili prije koji mjesec od neke poslovne banke. U jednom trenutku činio se izvjesnim da će im Zagrebačka banka odobriti kredit u gore spomenutom iznosu, no to se nije dogodilo jer Grad Split nije mogao izdati jamstvo.

 

U međuvremenu su Splićani prikupili određena financijska sredstva i to od prodaja ulaznica na europskim utakmicama protiv Skonta iz Rige, Intera iz Milana, te na prvenstvenim dvobojima sa RNK Splitom, Zagrebom, Osijekom, Slaven Belupom. Osim toga bijeli su prodali svoja dva najbolja igrača.

 

Antu Vukušića prodali su Pescari, Talijani su uplatili prvu ratu u iznosu od 1,5 milijuna eura, dok će dvije preostale rate u iznosu cca 600.000 eura platiti idućih godinu dana. Anasa Sharbinija prodali su saudijskom Al Ittihadu. Njegov transfer iznosi 1,8 milijuna eura. Prvu ratu u iznosu od 1,3 milijuna eura klub iz Saudijske Arabije je trebao uplatiti do 20. kolovoza no to još nije učinio. Zbog toga su ga Splićani prijavili FIFA-i.

 

Čelnici bijelih prije petnaestak dana oglasili su natječaj za dobivanje dvaju kredita od po 15 milijuna kuna kojeg su spremni vratiti idućih godinu dana. Na natječaj su se prijavile dvije banke, Privredna i Hypo, koje su dostavile svoje uvjete za možebitno odobravanje kredita. Idućih dana o ponudama banaka trebao bi se očitovati Nadzorni odbor kluba. Ako Hajduku budu odobrena dva kredita, u klubu se više ne bi trebali bojati da će otići u stečaj.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.