Slaven Bilić, trener Bešiktaša: Ako mi pobijedimo, Belgiji neće biti lako igrati zadnju utakmicu

Srijeda, 09. listopada 2013. 22:15 Napisao/la  Ivan Jelić

Borba za prvaka neće se više voditi samo između Galatasaraya i Fenerbachea, nekoliko klubova među kojima je i Bešiktaš imaju igračku kvalitetu da se upuste u borbu za vrh tablice, kaže Bilić

Slaven Bilić, trener Bešiktaša, izazvao je poprilično zanimanje medija uoči prijateljske utakmice protiv Hajduka u četvrtak:

- „Lipo“ je biti doma. Zahvalio bih se Hajduku i Bešiktašu što su uspjeli organizirati ovu utakmicu. Nama će ona doći odlično bez obzira što smo stigli bez desetorice reprezentativaca, imamo dobar igrački kadar. Neki govore da će to biti revijalni susret? OK, bit će prijateljski sraz, ali ću tražiti od svojih igrača da igraju maksimalno ozbiljno. Isto će vjerujem tražiti Tudor od svojih igrača. Igrat ćemo kao da se igra za bodove. Uvijek mi je drago dolaziti na Poljud, dva puta sam bio u Splitu kao izbornik reprezentacije Hrvatske. Poseban je to osjećaj jer ste doma, na stadionu na kojem sam igrao i gdje sam bio trener Hajduka, kaže Bilić.

Koliko pratite igre bijelih i događanja u HNL-u? Razmišljate li da jednog dana ponovno budete trener Hajduka?

- Pratim rezultate Hajduka, čujem se sa bratom Domagojem i prijateljima koji me o svemu podrobno izvješćuju. Zadovoljan sam kako Tudor radi, odlično vodi momčad, mladi su i poletni. Odavno Hajduk nije bio tik uz Dinama. Liga 10 je odlična odluka i dobro je što se modri nisu odvojili kao prethodnih godina od ostalih klubova. A mislim da je nije ni mjesto, ni vrijeme da se priča o možebitnom povratku na klupu bijelih.

Bešiktaš je odlično krenuo u novu sezonu?

- Borba za prvaka neće se više voditi samo između Galatasaraya i Fenerbachea, nekoliko klubova među kojima je i Bešiktaš imaju igračku kvalitetu da se upuste u borbu za vrh tablice. Atmosfera je sjajna, zadovoljan sam kako su igrači odgovorili na naše zahtjeve. Ako nastavimo i dalje ovako, možemo dogurati daleko. Uprava i igrači imaju velike zahtjeve, nastojat ćemo ispuniti njihove želje. Isto tako moram vam kazati da pritisak nije ništa manji nego što je to bio kada sam vodio reprezentaciju Hrvatske i Lokomotivu iz Moskve. Bešiktaš ima 20-tak milijuna navijača po cijelom svijetu.

Hrvatsku reprezentaciju u petak čeka vrlo važan dvoboj s Belgijom na Maksimiru?

- Velika utakmica, veliki protivnik. Utakmica može mnogo toga odrediti, promijeniti scenarij završnice. Ako mi pobijedimo, Belgiji neće biti lako igrati zadnju utakmicu gdje će trebati potvrditi osvajanje prvog mjesta u skupini. Nitko nema pravo reprezentativcima oduzeti nadu da mogu ipak na kraju osvojiti prvo mjesto. Eventualna pobjeda napunila bi nas samopouzdanjem pred dvoboj sa Škotskom u Glasgowu, ali i pred dvije utakmice doigravanja za plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazil. Imamo odličan kadar, ali igramo protiv super jake reprezentacije. Ne mogu reći da smo favoriti, naša prednost je da igramo pred našim navijačima i vjerujem u pobjedu. Želim im da pobjede Belgiju. Navijat ću kao i svaki Hrvat da reprezentacija osvoji sva tri boda.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.