SKUPŠTINA HAJDUKA

Josip Paladino: Balansiramo na rubu stečaja

Subota, 28. srpnja 2012. 16:17 Napisao/la  Ivan Jelić

Da nismo zamijenili domaćinstvo s Interom  ne bismo imali čime  platiti zrakoplov do Milana, objasnio je Marin Brbić, predsjednik Hajduka

 

 

 

Redovna Glavna skupština Hajduka š.d.d. održana je pred vrlo malim brojem skupštinara, a završila je  nakon nešto više od tri sata. Skupštinare su zanimali detalji iz djelokruga rada kluba, predsjednik Nadzornog odbora Josip Paladino pobrao je pljesak čim je izašao za govornicu. O "slučaju Rukavina" kazao je sljedeće:

 - Želimo pomoći Šibeniku, platit ćemo im dug od 4,7 milijuna kuna. Mogli smo dati Karađoli (direktor Šibenika Marko Karađole, op.a.) bubreg jer u tom trenutku nismo imali novac. Hajduk treba sačuvati svoj obraz, kazao je Paladino

 Pojasnio je Paladino još jednom financijsko stanje u kojem  se klub trenutno nalazi:

Krstičević: Hvala igračima koji pet mjeseci nisu dobili plaće
Trener Mišo Krstičević dotaknuo se situacije u kojoj se nalaze igrači  te je pojasnio radi   čega je iz momčadi izbacio Dinka  Trebotića poslije uzvratne utakmice sa Skontom:
- Veliko hvala igračima  na zalaganju na svakom treningu i svakoj utakmici. Junački su izdržali teške pripreme. Iako im plaće pet mjeseci kasne, sami plaćaju PDV-e, šute i naporno rade. Trebotić se nije ponio kao pravi profesionalac i stoga sam ga poslao na razgovor kod predsjednika Brbića i sportskog direktora Nižetića, kazao je Krstičević

 - Jednom nogom šetamo po rubu ponora, balansiramo na rubu stečaja. Živimo iz dana u dan, Uprava radi Sizifov posao. Hajduk je dužan 102 milijuna kuna, u razgovorima s financijskim stručnjacima procijenili smo da nam je prioritet platiti 60 milijuna dugovanja. Nismo odustali od nakane da dobijemo kredit. Ne može se preko noći sve odjednom riješiti, rekao je Paladino.

 Za člana Nadzornog odbora Nikolu Bilana Koceića  zamjena domaćinstva s Interom iz Milana loš je potez:

 - Ne krivim novog predsjednika Marina Brbića za takvu odluku  već ljude koji su ga pogrešno savjetovali. Nadzorni odbor nema se pravo miješati u rad i odluke predsjednika Uprave. Pročitajte Gazzettu dello Sport, Talijani nam se smiju zbog takve odluke. Bez obzira na rezultat u prvoj utakmici na San Siru,  Poljud bi bio rasprodan, kazao je Koceić.

 Predsjednik kluba Marin  Brbić replicirao je kazavši sljedeće:

 - Da nismo zamijenili domaćinstvo s Interom  ne bi smo imali čime platiti zrakoplov do Milana! Jednog skupštinara zanimala je sudbina 50 ulaznica za A lože koje je uzeo gradonačelnik Kerum za utakmicu protiv Skonta na Poljudu.

- Hajduk je Gradu ispostavio račun za lože koje uzeo gradonačelnik Kerum, kazao je predsjednik Brbić

 

 

 

 

 

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.