SDP i HNS protiv gradskog jamstva: Ova Uprava Hajduka ne može dobiti kredit!

Utorak, 29. svibnja 2012. 19:49 Napisao/la  SC

Smatram da sadašnja Uprava nema legitimitet na osnovu kojega bi joj gradski vijećnici dali 60 milijuna kuna. Oni koji su doveli klub o ovu situaciju traže da saniramo njihovo loše poslovanje, kaže Goran Kovačević iz HNS-a

Splitski portal Dalmacija News objavio je izvještaj s tiskovne konferencije splitskog SDP-a i HNS-a održane u utorak. Gradski vijećnici dviju stranaka smatraju da kredit ide u krive ruke. Mišljenja su da ova Uprava u posljednjih godinu dana nije predočila viziju i strategiju, zbog čega vjeruju da sve ovo vodi prema - prodaji Hajduka za 1 kunu.

-  Nema nikakve garancije da su aktualna Uprava i Nadzorni odbor u stanju nadzirati vraćanje kredita. Ako nam netko na Gradskom vijeću bitno drugačije ne predstavi stvari u odnosu na ovo što smo vidjeli u materijalima, mislim da pod ovim uvjetima nećemo biti u mogućnosti prihvatiti prijedlog. Naravno da smo mi za spas Hajduka i ne želimo da Hajduk nestane, ali nismo za to da se kredit da Upravi koja je dovela klub u ovakvo stanje. Revizija je pokazala pravu katastrofu, Uprava iz posljednje godine nema ni viziju ni strategiju, niti ljudski potencijal. Ovo je na neki način predstečajni postupak, u takvim sitaucijama upravitelj radi plan za spas tvrtke,  kaže Ivo Baldasar, gradski vijećnik i SDP-ov kandidat za gradonačelnika na sljedećim izborima. 

- Smatram da ova sadašnja Uprava nema legitimitet na osnovu kojega bi joj građani Splita i gradski vijećnici dali 60 milijuna kuna. Oni koji su doveli klub o ovu situaciju sada traže da saniramo njihovo loše poslovanje. Hajduku treba jedna potpuno nova ekipa ljudi koja će sa svojim kredibilitetom stati iza ovakvih važnih financijskih odluka. Treba dodati da će teret ovih financijskih obveza pasti na buduću gradsku vlast. Nemoguće je donositi adekvatne odluke ako informacije dobivamo na kapaljku, a tek kad bukne požar na vijećnike se stavlja odgovornost koja je na nivou ucjene. Nismo za Hajduka kojega će svake godine sisati razni krpelji i paraziti , rekao je predsjednik splitskog HNS-a Goran Kovačević.

- Nama se podmeće točka 3/4 imenovanje povjerenstva koje bi trebalo raspravljat o prodaji Hajduka, a da nikad Gradsko vijeće nije donijelo odluku o prodaji. U prošloj godini je već u proračunu bio predviđen novac od prodaje dionica kluba, bez da je ikada o tome donijela odluka i nakon toga to pitanje se nikada nije pojavilo. Uz to je oduzet novac namijenjen sportu, vjerojatno preusmjeren za izgradnju Zapadne obale. Što se tiče i ovoga kredita, za početak je potrebno razdiobu odgovornosti za kredit podijeliti razmjerno udjelima u vlasništvu kluba. Potrebna je široka rasprava o tome treba li Hajduk prodavati. Hajduk je vrijednost, da nije vrijednost ne bi se radilo sve na tragu toga da se proda za 1 kunu, kazao je Gojko Čepo iz SDP-a.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.