Samuel Edouk nepotrebno opterećuje Hajdukovu blagajnu

Četvrtak, 03. lipnja 2021. 16:27 Napisao/la  Toni Bilić
Samuel Edouk
Samuel Edouk Foto: HNK Hajduk

Gorući problem Hajduka je ugovor Samuela Eduoka.

Nigerijac je stigao u redove splitskog kluba u ljeto 2019. godine, došao je za vrijeme vladavine bivšeg trolista predsjednika Marina Brbića, sportskog direktora Saše Bjelanovića, te trenera Siniše Orešćanina iz turskog prvoligaša Erzurumspora.

Prije toga igrao za za Kasimpašu.

Skupo je (pre)plaćen, za ono što je odigrao i odradio u Hajdukovu dresu.

Zabilježio je 32 nastupa, zabio je 11 golova, imao je 3 asistecije.

Navodno je najskuplji je igrač, ugovor mu vrijedi do ljeta 2020. godine.

Minulu sezonu odradio je kao posuđeni igrač Hajduka u dresu turskog prvoligaša Konyaspora, bijeli su jednu sezonu skinuli s vrata težak financijski uteg.

Nije Edouk ispunio očekivanja, nastupio je na samo četri prvenstvene utakmice, nije se niti jednom upisao na listu strijelaca, dok je u Kupu Turske zabilježio dva nastupa za svoju momčad, jednom se upisao u listu strijelaca.

Istina, imao je zdravstvenih problema, operirao je ozlijeđeno koljeno, što ga je onemogućilo da se iskaže sve što može.

Turski klub može otkupiti njegov ugovor od Hajduka ako uplati Splićanima milijun eura.

Teško da će se to dogoditi.

Novi trener bijelih Jens Gustavfsson prvu prozivku za novu sezonu zakazao je 14. lipnja, do tada bi čelnici kluba trebali učiniti sve što je u njihovoj moći da se Eduok ne vrati na Poljud.

Pokušaju naći način na koji bi raskinuli za klub nepovoljan ugovor.

Dakako da bi bila najbolja opcija da predsjednik Jakobušić i sportski direktor Nikoličius pronađu najmanje bolan način da se riješe Eduoka i za te novce dogovore ostanak Marka Livaje.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.