Pokrenut disciplinski postupak protiv Hajduka zbog rasističkog vrijeđanja napadača Istre 1961

Utorak, 28. veljače 2012. 15:42 Napisao/la  S. T.

Navijači domaće momčadi su početkom drugog poluvremena napravili bakljadu zbog čega je susret bio nakratko prekinut. Potom su na rasnoj osnovi vrijeđali napada gostiju Henryja Bellea

Branko Bebić, delegat subotnjeg prvenstvenog dvoboja između Hajduka i Istre 1961 koji je odigran na Poljudu, podnio je opširan izvještaj u svezi događanja i ponašanja navijača "bijelih" na spomenutoj utakmici. Disciplinski sudac Prve HNL Krešmir Vlajčević pokrenuo je disciplinski postupak protiv Hajduka zbog baklji i hukanja.

Navijači domaće momčadi su početkom drugog poluvremena napravili bakljadu zbog čega je susret bio nakratko prekinut. Potom su na rasnoj osnovi hukanjem vrijeđali napadača gostiju Henryja Bellea na što je reagirao glavni sudac Vlado Svilokos te je  shodno Pravilniku o sigurnosti na nogometnim utakmicama zatražio od Hajduka da službeni spiker upozori navijače na sportsko i fer ponašanje spram igrača Istre 1961.

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.