Porezna uprava oslobodila Šibeniku račun, Hajduk do kraja rujna mora platiti 4,7 mil. kuna

Ponedjeljak, 09. rujna 2013. 23:54 Napisao/la  I. J.

Sastat ćemo se s Hajdukom već u četvrtak da dogovorimo dinamiku isplate, kaže predsjednik Šibenika Goran Pauk

Porezna uprava ispostava Šibenik skinula je blokadu sa računa HNK Šibenik, koji se nalazi u procesu preoblikovanja u športsko dioničarsko društvo. Naime, shodno odluci Vlade RH dug će biti pretvoren u dionice u vlasništvu Grada Šibenika, koji će na taj način postati većinski vlasnik kluba sa Šubićevca.

Takva odluka izazvala je paniku na Poljudu Hajduk, koji Šibeniku do kraja rujna treba uplatiti 4,7 milijuna kuna na ime transfera Ante Rukavine, koji je dres bijelih zamijenio dresom grčkog Panathinaikosa u ljeto 2009. godine. Šibenčani do sada nisu mogli primiti novac zbog blokade Porezne uprave, sada će novac na svoj žiro-račun primiti bez straha da će ga uzeti poreznici.

- Eto jedna lijepa vijest. Sastat ćemo se s Hajdukom već u četvrtak da dogovorimo dinamiku isplate. Njima prijeti suspenzija i moraju dug vratiti. Mi ćemo s tim novcem zatvoriti neke naše obveze, prije svega dugove bivšim igračima, rekao je predsjednik Šibenika Goran Pauk.

Splićani u ljetnom prijelaznom roku nisu uspjeli zaraditi veću svotu novaca, inkasirali su 400.000 eura od prodaje Eleza u Lazio te 200.000 eura od odlaska Vukovića u Južnu Koreju, pa nemaju novaca da podmire dugovanje prema Šibenčanima. Čelnici Hajduka moraju pronaći 4,7 milijuna kuna i dogovoriti isplatu s vodećim ljudima Šibenika.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.