IGOR TUDOR U osam dana čekaju nas tri utakmice, ne mislim da su presudne!

Četvrtak, 27. veljače 2020. 19:28 Napisao/la  Toni Bilić

Hajduku je uvijek bilo neugodno bilo u Osijeku, a u zadnje vrijeme imaju sve bolju momčad, kaže trener Hajduka

Igor Tudor
Igor Tudor Foto: www.hnkhajduk

Nakon pobjede protiv Gorice pred Hajdukom je novi ispit.

Momčad Igora Tudora u 24. kolu Prve HNL u subotu (15 sati) gostuje u Osijeku.

Na startu se trener bijelih dotaknuo činjenice da Hajduk nije primio pogodak u igri "11 na 11".

- Interesantna je to i ohrabrujuća stvar je kada u nogometu ne primiš pogodak. Prema naprijed se efikasnost poboljšava. Mislim da smo u dobrom momentu. Čeka nas teška utakmica, kao i iduće dvije nakon toga. Ja osobno volim takve utakmice. Optimist sam, željno iščekujemo utakmicu na neugodnom terenu protiv uvijek dobrog domaćina. Osijek je uvijek dobar kada igra kući, postoji razlika između igranja na domaćem terenu i u gostima. Ekipa su koja ulaže iz godine u godinu. Osijek je u rastu zadnjih godina po pitanju budžeta i kvalitete kadra. Hajduku je uvijek bilo neugodno bilo u Osijeku, a u zadnje vrijeme imaju sve bolju momčad. Fokusirani smo na sebe, idemo biti pravi, kaže Tudor.

Je li momčad spremna na mušku igru?

- Pričao sam u svlačionici o tome, to je izazov za nas, da vidimo gdje smo. Imamo kvalitetu da odigramo dobro u susretu koji će biti zahtjevniji nego ove utakmice do sada. Imam ideju od početka da igračima pokušam napraviti promjenu mentaliteta. To je jako teško, ali želim na njih prenijeti poimanje sporta, mi uvijek moramo biti isti. Vodili 2:0, gubili 3:0, igrali kući ili vani. Zadnja utakmica s Goricom kod 3:0, i dalje sam inzistirao da se ide punim gasom. Za to treba vremena, ali krenuli smo s tom pričom i idemo dalje.

Kakav Osijek očekujete?

- Osijek je krenuo s jednim sistemom, sada igraju drukčije. Njihove karakteristike u fazi napada su uvijek slične, dobra energija, igra na odbijene lopte. Nema Škorića, to je dobro. Uvijek nezgodan teren, ali kada sam bio igrač volio sam takve terene. Nastojim taj osjećaj prenijeti i igračima da ako žele biti pravi, a u ovoj ekipi ima dosta igrača koji su pravi što se tiče karaktera i kvalitete, to su onda ovakve utakmice. Znatiželjan sam kako će to izgledati, a ujedno sam i optimističan.

Hoće li biti promjena u odnosu na susret s Goricom?

- Uvijek mogu biti jedna ili dvije promjene, ali to je jezgra ekipe.

Nakon Osijeka na Poljud stiže Dinamo, nakon toga gostujete u Rijeci?

- U bloku od osam dana čekaju nas tri utakmice. Sigurno su važne, ali ne mislim presudne. Idemo odigrati dobro u Osijeku, a onda u srijedu derbi kod kuće. Idemo u taj ogled ući s dobrom predstavom u Osijeku.

Kakva je zdravstvena situacija?

- Nejašmić ima problema s leđima, to je kronično. Nema ni Vuškovića i Vučura.

Hoće li biti kalkulacija u Osijeku s obzirom na kartone?

- Najbolje je ne razmišljati o tome, svaka utakmica nosi tri boda.

U Italiji vlada histerija oko koronavirusa?

- Ljudi koji su nadležni za to znaju o čemu se radi. U 21. stoljeću mediji su na toj razini da se vrlo brzo pretjera. Pozivam ljude da se ne pretjeruje u histeriji, ali da se pridržavaju uputa.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.