Olimpija u Ljubljani pobijedila Hajduk, Ivan Leko govorio o Nikoli Kaliniću

Nedjelja, 02. srpnja 2023. 20:57 Napisao/la  T. B.
Olimpija u Ljubljani pobijedila Hajduk, Ivan Leko govorio o Nikoli Kaliniću
Foto: HNK Hajduk/Facebook

Hajduk je odigrao drugu prijateljsku pripremnu utakmicu na dvotjednim pripremama u Sloveniji.

Gostovali su Splićani u Ljubljani gdje su odmjerili snage s aktualnim prvakom Olimpijom, poraženi su s minimalnih 0:1, jedini strijelac bio je Motika (73).

Trener Ivan Leko izveo je jedanaestoricu bez Marka Livaja, ista bi najvjerojatnije mogla istrčati u prvoj utakmici sezone protiv Dinama u Superkupu, koji je na rasporedu 15. srpnja na maksimirskom travnjaku.

U prvom dijelu bijeli su izgledali malo bolje od „zmajčeka“, no bez izrazitih prilika, zabilježili smo tek udarac Dajakua i priliku Mlakara.

S druge strane Olimpija je ozbiljno zaprijetila nakon što je pogriješio Šarlija, Bristrić je poslao loptu točno u vratara bijelih, u samoj završnici prvog dijela Muhamedbegović je pucao iz blizine glavom, bio je neprecizan.

Nakon 62 minute igre Leko je na teren poslao novih jedanaest igrača među kojima je bio i Livaja.

Olimpija je stigla do pobjede u 73. minuti, vratar Silić pogrešno je dodao loptu, koju je Motika bez problema poslao u mrežu bijelih.

Ivan Leko je nakon utakmice u Ljubljani prvi put progovorio o Nikoli Kaliniću.

- Imali smo otvoreni razgovor. Njega je isto zanimalo kako ga ja vidin. Mi igramo 4-2-3-1 s jednim špicom. Za mene je najbolji naš špic već dvije godine Marko Livaja, to uopće nije upitno, oko njega slažem ekipu. Kale je odličan igrač. Da nema Marka Livaje, bila bi druga priča. Ali u ovom momentu je to tako. Uzeo je par dana da razmisli, odlučio je tako, ja mu samo želim sreću u onome što bude radio dalje ili u nastavku igračke karijere, kazao je Leko.

- Mislim da je bila dobra utakmica i da smo bili bolji. Bilo je dosta dobrih momenata. Normalno, bilo je i dosta momenata iz kojih treba učiti. Na kraju je šteta što smo izgubili jer nitko ne voli gubiti pa ni kad igraš 'na karte' doma. Ali, ako treba izgubiti, bolje i sada na pripremama nego kasnije kad se krene igrati prava stvar. U principu, mislim da možemo biti zadovoljni stanjem gdje smo, što smo, s prikazanim, s voljom, sa šansama... Rezultat je nešto drugo. Mislim da smo bili bolji prvih sat vremena. Olimpija je prvak Slovenije, osvajač duple krune. Oni su se isto spremali za nešto bitno, jako su motivirani. Mi smo došli ovdje kod njih nakon dva tjedna priprema gdje su nam se neki pridružili nakon 4-5 dana, stavili smo dva nova igrača odmah... Mislim da smo bili bolji. Tih 60 minuta je bilo 0:0, s tim da smo mi imali par tih situacija... Opet kažem, bit je ovdje naučiti nešto, vidjeti što i kako da bi rasli, da bi bili bolji, stabilniji i opasniji na kraju, kazao je Leko o utakmici.

OLIMPIJA: Vidovšek (71 Pintol), Lasickas, Muhamedbegović, Ratnik, Krefl, Elšnik, Doffo (71 Gavrić), Posavec (71 Lukas), Sešlar, BristRić, Rui Pedro.

HAJDUK: Lučić (62 Silić), Sigur (62 Capan), Ferro (62 Čubelić), Šarlija (62 Prpić), Melnjak (62 Hrgović), Pukštas (62 Šošić), Krovinović (62 Grgić), Dajaku (62 Brajković), Benrahou (62 Kalik), Sahiti (60 Dolček), Mlakar (62 Livaja)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.