TRGOVAČKI SUD ODBIO ŽALBU

Hajduk blokiran zbog duga Šibeniku od 4,5 mil. kuna

Ponedjeljak, 02. srpnja 2012. 16:03 Napisao/la  Ivan Jelić

Hajduku  ostaje na snazi suspenzija HNS-a, zabrana igranja prijateljskih i prvenstvenih utakmica

Hajduk se našao u teškim financijskim mukama. Trgovački sud u Zagrebu odbio je  žalbu Hajduka, koji se žalio na odluku Arbitražne komisije HNS-a prema kojoj Splićani trebaju platiti Šibeniku 3,4 milijuna i kamate (ukupno 4,5 milijuna kuna) na ime obeštećenja kada je Hajduk prodao Rukavinu  grčkom Panathinaikosu. Nakon ovakve odluke suda čelnici Hajduka trebat će sjesti za stol sa Šibenčanima i pokušati dogovoriti dinamiku isplate duga. Hajduku  ostaje na snazi suspenzija HNS-a, zabrana igranja prijateljskih i prvenstvenih utakmica.

Istodobno je Jako Andabak, najveći pojedinačni dioničar Hajduka,  započeo je završnu fazu preuzimanja većinskog vlasništva kluba. Kao glavni kandidat za novog predsjednika bijelih spominje se Marin Brbić, čovjek od najvećeg povjerenja Jake Andabaka. Brbić je član uprave Bluesun, jedne od najvećih hotelijerskih kuća u Hrvatskoj, član je uprave koncerna Sunce čiji je vlasnik Andabak.

Na javni natječaj za izbor novog čelnika kluba javilo se dvadesetak kandidata. S onima koji su ispunjavali uvjete povjerenstvo Nadzornog odbora obavilo je razgovore. Sjednica NO-a zakazana je za srijedu kada bi se trebao izabrati novi predsjednik. Ako Marin Brbić postane predsjednik, Jako Andabak uskoro postaje vlasnik Hajduka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.