ŠIBENIK OPET TRAŽI ODGODU

Hajdukov dug u rukama Slavka Linića

Četvrtak, 30. kolovoza 2012. 11:05 Napisao  I. V.

Ako Ministarstvo financija odobri privatizaciju Šibenika, Hajduk će tada može uplatiti 4,7 mil. kuna na klupski račun

Posljednji dan mjeseca kolovoza datum je koji određuje zadnji rok da Hajduk uplati Šibeniku 4,7 milijuna kuna na ime duga za transfer Ante Rukavine s Poljuda u ljeto 2008.godine u grčki Panathinaikos, ali i datum kada bi Splićani trebali Poreznoj upravi uplatiti svoje dugovanje u iznosu od 2,7 milijuna kuna. U protivnom Hajduk će biti suspendiran i neće smjeti igrati službene utakmice.

Šibenik ima blokirani račun i svim se silama bori da Hajdukovo dugovanje sjedne na jedan od računa koji su oni predložili. Porezna uprava poslala je pojašnjene da Hajduk ne može Šibeniku uplatiti dugovanje na račun odvjetničke kuće Danijela Klobučara, koji zastupa Šibenčane u sporu sa Splićanima, već na klupski žiro-račun. Budući da je isti blokiran, klub sa Šubićevca pokrenuo je proces preoblikovanja u športsko dioničarsko društvo.

Ministarstvo financija na čijem je čelu ministar Slavko Linić treba prihvatiti elaborat Šibenika i donijeti rješenje o nastavku procesa preoblikovanja. Ako Šibenik dobije zeleno svjetlo ministarstva financija, Grad Šibenik preuzeo bi dugovanje Šibenika prema državi i postao većinski vlasnik kluba. U tom slučaju klub ne bi izgubio 4,7 milijuna kuna, koliko je Hajduk dužan.

Za cijeli proces treba vremena. Na sastanku u petak u trokutu HNS-Hajduk-Šibenik treba se još jednom pronaći rješenje o odgodi suspenzije. Nova vijest glasi da su Šibenčani zatražili da se suspenzija prolongira do 1. listopada, do kada će pripremiti svu dokumentaciju za početak preoblikovanja.

Inače, dugovanje Hajduka prema Šibeniku i Poreznoj upravi na sebe je preuzeo Grad Split, koji je osigurao 7,2 milijuna kuna proračunskog novca.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.