Nastavak farse: Hajduk igra u Puli, HNS privremeno ukinuo suspenziju zbog duga prema Šibeniku

Subota, 21. srpnja 2012. 18:09 Napisao/la  I. J.

Budući da HNK Šibenik i dalje daje uputu da se dug uplati na račun njegovog opunomoćenika, predsjednik Disciplinske komisije odgodio je primjenu suspenzije

Hajduk igra u Puli protiv Istre 1961. Disciplinska komisija HNS-a skinula je suspenziju Hajduku na deset dana, bijeli su bili suspendirani zbog duga prema Šibeniku u iznosu od 4,7 milijuna kuna na ime transfera Ante Rukavine iz Hajduka u Panathinaikos.

Hajduk je objavio priopćenje u kojemu objašnjava tijek postupka:

Do 30. srpnja 2012. godine Hajduku se odgađa disciplinska mjera koja mu je izrečena odlukom Disciplinske komisije. Ta je odluka donesena povodom zahtjeva Hajduka a s namjerom da se odgodi predmetna suspenzija iz razloga nemogućnosti uplate na iznos računa HNK Šibenik. Disciplinska komisija je odlučila da je prijedlog osnovan, stoji između ostalog u obrazloženju koje je stiglo na Poljud.

Iz prijedloga odvjetnika Hajduka proizlazi kako je klub s Poljuda voljan postupiti prema odluci Arbitražnog suda, platiti HNK Šibenik dug, ali s obzirom na dopis, upozorenje Porezne uprave, smatra da ne može uplatiti na neki drugi račun osim onog HNK Šibenik. Budući da HNK Šibenik nije dao takav broj računa, već i dalje daje uputu da se uplati na račun njegovog opunomoćenika, predsjednik Disciplinske komisije odgodio je primjenu suspenzije te je naložio Hajduku da u najkraćem vremenu odgovori Poreznoj upravi na postavljene upite i zatraži mišljenje može li izvršiti uplatu na račun koji je dao HNK Šibenik (njegovom punomoćniku) ili se uplata mora izvršiti na račun koji glasi na HNK Šibenik.

Pozdravljamo inicijativu novog vodstva Hrvatskog nogometnog saveza koje se prihvatilo hitnog rješavanja problema koji more domaću nam ligu, kao i odgodu izvršenja iz objektivnih razloga Hajdukove suspenzije do 30. srpnja. U suradnji sa svim zainteresiranim stranama potražujemo modalitete rješavanja ovog problema, te još jednom naglašavamo kako ne bježimo od izvršenja svojih obveza, glasi službeni stav Hajduka.

Iz Šibenika najavljuju žalbu na ovakvu odluku Disciplinske komisije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.