Najskuplji igrač Hajduka svih vremena igra za juniore

Petak, 17. studenog 2023. 10:16 Napisao/la  T. B.
Najskuplji igrač Hajduka svih vremena igra za juniore

Mladi Hajdukov stoper, 17-godišnji Luka Vušković, sedmi je hrvatski nogometaš koji je postao član engleskog permijerligaša Tottenhama.

Prije njega dres toga kluba iz Londona nosili su Vedran Ćorluka, Luka Modrić, Niko Kranjčar, Stipe Pletikosa, Tomislav Gomelt, dok je Ivan Perišić aktualni član.

Vuškovićev transfer najveći je u povijesti Hajduka, vrijedan je prema transfermarktu 13,8 mil. eura.

Prije njega najskuplji je bio Nikola Vlašić, koji je sa Poljuda otišao u Everton za 10,8 mil. eura.

Dogovorom klubova mladi Vušković do zime ostaje u Hajduku, nakon toga će čelnici Tottenhama donijet će odluku gdje će nastaviti karijeru.

U prvoj službenoj seniroskoj utakmici u kupu protiv Osijeka u Gradskom vrtu zabio je glavom svoj prvijenac, donio je pobjedu bijelima i plasman u finale.

Do sada je odigrao 11 utakmica od toga je 9 puta bio je u početnoj postavi.

U novoj sezoni nije proveo na travnjaku niti jednu jedinu minutu, pet puta je bio na klupi u prvenstvu te u utakmici Superkupa.

Mnogi se pitaju zašto najskuplji igrač u povijesti kluba ne igra za prvu momčad, ali igra za juniore.

Dva su razloga.

Dugo su ga mučile ozljede, trener Mislav Karoglan obznanio je da je Vušković tek četvrta opcija za stopersku poziciju (ispred njega su Šarlija, Uremović i Elez).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.