Nadan Vidošević priveden, bivši predsjednik HNS-a i Hajduka osumnjičen za malverzacije u HGK-i

Utorak, 12. studenog 2013. 13:34 Napisao/la  SC

Protiv Vidoševića je 2003. godine podignuta optužnica zbog nestanka 55 milijuna kuna u Hajduku

Nadan Vidošević priveden je u utorak zbog sumnje za zloporabu položaja predsjednika Hrvatske gospodarske komore (HGK). Sumnja se da je Vidošević znao i sudjelovao u izvlačenju novca iz HGK-a, postoji opravdana sumnja da je na taj način otuđeno oko 30 mil. kuna.

Nadan Vidošević bivši je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i Hajduka. Dužnost predsjednika HNS-a obnašao je kratko 1995/96 godine, kada ga je naslijedio Josip Šoić. Predsjednik Hajduka bio je od 1992. do 1996. godine u razdoblju tijekom kojega su ostvareni najveći međunarodni uspjesi od kada je HNL-a. Hajduk je 1995. godine igrao četvrtfinale Kupa prvaka protiv kasnijeg europskog prvaka Ajaxa (0:0, 0:3) i na kraju zauzeo 5. mjesto prema koeficijentima.

Međutim, Vidošević je više ostao upamćen po velikoj aferi nego po rezultatima. Nakon njegova odlaska Hajduku je ostao blokiran račun, a 2003. protiv Vidoševića je podignuta optužnica zbog nestanka 55 milijuna kuna u Hajduku. Tada su privedeni Vedran Rožić, Bartol Kaleb i Ivan Buljan pod sumnjom da su na računima u inozemstvu pronevjerili novac od transfera. Vidošević nije priveden iako je tvrdio da je znao za račune u inozemstvu, ali ne i gdje je završilo  55 milijuna kuna.

Otprilike isto je govorio prije nekoliko dana, kada je otkrivena afera u HGK-u.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.