Mišo Krstičević, trener Hajduka: Imamo svoj stil i nema razloga da ga mijenjamo protiv Dinama

Subota, 23. veljače 2013. 15:07 Napisao/la  Ivan Jelić

Hajduk ima svoj stil igranja, Dinamo ima svoj stil, tko će se nametnuti to ćemo vidjeti, kaže Krstičević

Prije nego što se pojavio pred novinare uoči najvećeg hrvatskog derbija, utakmice između Hajduka i Dinama na Poljudu, trener Hajduka Mišo Krstičević u Odjelu za članstvo obnovio je članstvo za 2013. godine. Pozvao je potom navijače:

- Ovim putem pozivam sve navijače da se učlane u klub i plaćanjem članarine pomognu, jer svaka pomoć je itekako dobro došla, kazao je Krstičević prije nego što je najavio nedjeljni derbi:

- Svi problemi koji nas prate u posljednje vrijeme stavili smo sa strane uoči derbija. Igrači, stručni stožer skupa s navijačima trebamo pokušati učiniti sve da ostvarimo pozitivan rezultat. Igramo na Poljudu pred našim navijačima što je za nas velika čast, vjerujem da će igrači s punom odgovornošću nositi bijele dresove. Trebat će nam i doza sreće u svemu tome, kaže Krstičević.

Zbog ozljeda derbi će propustiti Maloča, Milović, Jonjić, Ozobić ....Od prve minute na mjestu stopera zaigrat će novak Nižić:

- Ne treba mu stavljati dodatni psihološki teret, jer igranje u derbiju ionako nosi dozu psihološke odgovornosti. Radi se o radišnom momku i sigurno je da ga dvoboj s Dinamom, bez obzira kako da ga odigra, neće udaljiti iz kruga kandidata za prvu momčad, niti će mu osigurati mjesto u prvom sastavu. Imam u njega puno povjerenje, govori Krstičević koji nije htio puno govoriti o protivniku:

Krstičević oduševljen sa šestoricom sudaca
- Oduševljen sam idejom o šest sudaca. Vjerujem da će suci na najbolji način odraditi svoj zadatak. Protiv Belupa nam je poništen čisti gol, domaći su jedinu priliku stvorili nakon što je njihov igrač igrao rukom. Nismo poslije utakmice kukali, plakali, stenjali. Nitko nam nije do sada pomogao, bodove smo osvojili svojim trudom na terenu. Pomalo sam postao i dosadan ponavljajući da nam je rad, rad i rad donio ove rezultate, kaže Krstičević.

- Kazat ću da izuzetno cijenim Krunu kao čovjeka i stručnjaka. Drago mi je da ponovno dobio šansu da vodim jedan klub kao što je Dinamo. Oni imaju svoje vrijednosti, ali i slabosti o kojima ne želim pričati. Činjenica je da su uvjerljivo svladali Rijeku, Riječani nisu u prvom poluvremenu niti jednom ozbiljnije ugrozili Kelavu. Modri imaju niz kvalitetnih igrača, Zdravko Mamić izvanredno vodi klub, imaju podršku u svim segmentima HNS-a . To je najvažnije, smatra Krstičević, koji se okreće svojim igračima:

- Drago mi je da su igrači uhvatili ono što od njih tražim, a to je agresivna, napadačka igra od prve minute. Dinamo je momčad koja zna igrati i sigurno je da će pokušati što više kontrolirati situaciju na terenu. Hajduk uvijek treba igrati napadački, hajdučki. Bilo bi lijepo da imamo u zadnjem redu jednog iskusnog igrača kao što je to Šimunić ili kao što je Leko u sredini terena. Mi to nemamo, ali imamo mladost i želju. Bit će to borba Sjevera i Juga. Imamo svoj način igre i nema razloga da ga mijenjamo. Svaka momčad koja gostuje na Poljudu želi izbjeći da na početku susreta primi gol. Ako uspijemo što prije zatresti njihovu mrežu, bit će nam lakše ostvariti svoj cilj, a to je pobjeda. Hajduk ima svoj stil igranja, Dinamo ima svoj stil, tko će se nametnuti to ćemo vidjeti, kaže Krstičević, koji vodi prvi derbi protiv Dinama na klupi bijelih na Poljudu.

- Nemam treme zbog činjenice što mi je ovo prvi derbi na Poljudu. Kada izađeš na travnjak i vidiš pune tribine i kas s razglasa čuješ pjesmu „Dalmatinac sam…“, drugo je sve prošlost. Mi ćemo učiniti sve da razveselimo cijelu Dalmaciju, zaključuje Krstičević.

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.