Mindaugas Nikoličius došao kao spasitelj, ali Hajduk nije Gorica

Nedjelja, 14. veljače 2021. 14:51 Napisao/la  Toni Bilić
Mindaugas Nikoličius
Mindaugas Nikoličius

Sportski direktor Mindaugas Nikoličius na Poljudu je predstavljen kao je gotovo predstavljen kao spasitelj Hajduka.

Uz svesrdnu pomoć i podršku svih u klubu, Nikoličius je uspio stvoriti od Gorice respektabilni klub, koji ima momčad koja se bori za plasman u europsko natjecanje.

Svaka čast Nikoličiusu, ali Hajduk nije Gorica uz dužno poštovanje svima u tom klubu i njihovim navijačima.

Hajduk je u subotu proslavio 110. rođendan, to je prva i nedostižna razlika između Hajduka i Gorice, o osvojenim trofejima ne treba niti trošiti riječi.

Sportski direktor Nikoličius uhvatio se u koštac sa teškim problemom, riješavanje igračkog kadra.

Na predstavljanju je rekao da vidi 14 igrača koji mogu igrati u Hajduku iduće sezone, svi ostali se moraju potvrditi u nastavku sezone.

Njihova imena nećemo spominjati.

Nikoličius još uvijek nije razriješio status kapetana Mije Caktaša, kojem na ljeto ističe ugovor.

Caktaš navodno ne želi potpisati novi ugovor, koji je puno manji od sadašnjeg ako je suditi prema riječima predsjednika Lukše Jakobušića.

Zimski prijelazni rok u HNL-u završava u 15. veljače, prema neslužbenim informacijama Caktaš neće promijeniti svoju odluku, ali neće je promijeniri niti predsjednik Jakobušić.

U finišu zimskog prijelaznog roka sportski direktor Nikoličius je doveo 28-godšnjeg veznog igrača iz talijanskog drugoligaša Monze, Marca Fossatija, pri kraju je realizacija dogovora sa 29-godišnjim švedskim krilnim napadačem Alexanderom Kačaniklićem.

Kada klub nema novaca tada ne može dovoditi prave igrače, a Hajduk je financijski tanak čime su Nikoličiusu donekle svezane ruke.

Bez obzira na financijsku situaciju, Nikoličius nema pravo na pogreške u dovođenju (polu)igrača.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.